Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien iemeta 32 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, taču Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu.

"Wizards" savu skatītāju priekšā ar 118:127 (33:35, 31:34, 29:24, 25:34) piekāpās šī brīža līgas čempionei Goldensteitas "Warriors". Vašingtonai šis bija piektais zaudējums pēdējo sešu spēļu laikā.

Porziņģis 30 gūto punktu robežu sasniedza septīto reizi šosezon. Viņš pirmdien laukumā pavadīja 36:39 minūtes, kuru laikā guva 32 punktus ar 15 metieniem no spēles, turklāt 25 punktus viņš iemeta jau pirmajā puslaikā. Latvietis grozā raidīja sešus (6/8) divpunktu metienus, trīs (3/7) tālmetienus un 11 (11/12) soda metienus.

Vēl Porziņģa kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni, viena kļūda un trīs piezīmes. Kamēr latvietis atradās laukumā, "Wizards" ielaida par 17 punktiem vairāk nekā iemeta.

Latvijas basketbolists bija rezultatīvākais "Wizards" basketbolists. 17 punktus un desmit rezultatīvas piespēles pievienoja Monte Moriss, kamēr pa 16 punktiem sameta Rui Hačimura un Kails Kuzma, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Tikmēr līdera cienīgu spēli "Warriors" sastāvā aizvadīja Stefens Karijs, kuram 41 punkts, vairākkārt izšķirošu lomu nospēlējot tieši galotnē. Savukārt 32 punkti Džordanam Pūlam.

Abas komandas aizvadīja spraigu maču. Vēl deviņarpus minūtes līdz pamatlaika beigām "Wizards" atradās vadībā ar 106:98, taču "Warriors" turpmāko piecu minūšu laikā atbildēja ar 14:2 izrāvienu un pārņēma vadību. Noslēdzošās minūtes ritēja punkts punktā, vadību atguva arī "Wizards", taču čempioni vairākkārt nodemonstrēja savu noturību un pārsvaru uz tablo atguva.

Izšķirošo lomu "Wizards" zaudējumā gan pēdējās minūtēs nospēlēja nevis izteikts "Warriors" pārākums, bet gan pašas Vašingtonas kļūdas. Tas sekmēja vēl vienu čempionu izrāvienu un uzvaru. Priekšpēdējā minūtē Porziņģis vēl atzīmējās ar efektīgu bumbas triecienu no augšas.

"Wizards" ar 18 uzvarām 44 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 12. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!