Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" spēlētājs Kems Tomass kļuvis par jaunāko spēlētāju līgas vēsturē, kurš trīs spēlēs pēc kārtas guvis vismaz 40 punktus.

Tomass NBA aizvada savu otro sezonu, un līdz februārim viņa loma komandā nebija pati nozīmīgākā. Viņš bija stabils rotācijas spēlētājs, kurš ik pa laikam izcēlās ar rezultatīvu spēli. Aizvadītajā nedēļā maiņu prom no "Nets" komandas pieprasīja pamatsastāva aizsargs Kairijs Ērvings, kurš svētdien nonāca Dāvja Bertāna pārstāvētajā Dalasas "Mavericks".

Kopš brīža, ka Ērvings pieprasīja maiņu, Tomass aizvadījis trīs spēles, un visās viņš izcēlies ar vismaz 43 punktiem. Vispirms viņš ar 44 gūtiem punktiem sarūgtināja Kristapu Porziņģi un Vašingtonas "Wizards", pēc tam viņš "sabēra" 47 punktus Losandželosas "Clippers" grozā, savukārt otrdien 43 punktus viņš guva pret Fīniksas "Suns".

Šāda rezultativitāte NBA no 21 gadus un 117 dienu veca spēlētāja trīs spēļu griezumā vēl nebija piedzīvota.

Sagaidāms, ka viņa loma sezonas turpinājumā atkal samazināsies. Šobrīd "Nets" spēlē bez savainotā Kevina Durenta, kurš atgriezīsies pēc NBA Zvaigžņu spēles pārtraukuma. Tāpat sastāvā vēl iekļausies maiņas darījumā iegūtie Spensers Dinvidijs un Dorians Finijs-Smits.

NBA kopvērtējumā "Nets" ar 32 punktiem 22 spēlēs ierindojas piektajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!