Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa ceturtdien ar 100% precizitāti guva 19 punktus Itālijas kausa ceturtdaļfināla mačā un sekmēja Boloņas "Virtus Segafredo" komandas uzvaru.

Boloņas basketbolistes ceturtdaļfinālā ar rezultātu 96:71 (26:20, 21:21, 27:16, 22:14) pārspēja turnīra saimnieci Kampobaso "La Molisana Magnolia".

Laksa, spēlējot 14 minūtes un četras sekundes, grozā raidīja abus divpunktu metienus un visus piecus tālmetienus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+15).

Laksa un Iliana Rūperte ar 19 punktiem bija rezultatīvākās uzvarētāju rindās, bet pretiniecēm 26 punktus guva Robina Pārksa.

Boloņas komanda pusfinālā piektdien tiksies ar Lauras Melderes pārstāvēto Venēcijas "Umana Reyer". Meldere ceturtdien bija pieteikumā mačā, kurā venēcietes ar 83:75 uzvarēja Sanmartīno "Fila".

Tikmēr kausa izcīņa noslēgusies Kristīnei Vītolai, kuras pārstāvētā Raguzas "Passalacqua" ar 80:87 zaudēja Skio "Famila" basketbolistēm. Vītola, laukumā pavadot nepilnas 34 minūtes, no spēles realizēja vienu no deviņiem metieniem un guva divus punktus, izcīnīja desmit bumbas zem groziem un bloķēja trīs metienus.

Skio komanda pusfinālā spēkosies ar Sasāri "Dinamo".

Laksa pērn aizveda Skio klubu līdz uzvarai kausa izcīņā un tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!