Foto: AP/Scanpix/LETA

Iespējams, lielu pārmaiņu priekšā ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Goldensteitas "Warrriors", jo to atstājis prezidents un ģenerālmenedžeris Bobs Maierss, kurš bija arhitekts četriem šīs komandas čempiontituliem, vēsta ESPN.

Maierss divreiz atzīts par labāko NBA kluba vadītāju, bet "Warriors" vadībai viņš pievienojās 2011. gadā.

"Vienkārši ir pienācis laiks," 48 gadus vecais Maierss teica ESPN. Viņa līgums noslēdzas jūnijā, turklāt speciālists esot atteicies no izdevīga kontrakta pagarinājuma.

Līdz ar to Maierss kļūs par brīvo aģentu un vienu no iekārojamākajiem sporta klubu vadītājiem Ziemeļamerikas tirgū. Pagaidām viņš par saviem nākotnes plāniem neesot pārliecināts. Iepriekš speciālista vārds neoficiāli tika locīts ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Vašingtonas "Wizards", tomēr viņa pievienošanos šim klubam šobrīd nevar uzskatīt par reālu.

"Warriors" pēdējo astoņu sezonu laikā bija izcīnījusi četrus NBA čempiontitulus, līdz šogad Rietumu konferences pusfinālā piekāpās Losandželosas "Lakers". Ar Maiersu ģenerālmenedžera amatā klubs sešas reizes 11 sezonu laikā sasniedza NBA finālu, izcīnot četrus titulus un piekāpjoties Toronto "Raptors" (2019. gadā) un Klīvlendas "Cavaliers" (2016). Tieši šī vadītāja pārraudzībā uzplaiksnīja tādas nu jau "Warriors" leģendas kā Stefens Karijs, Klejs Tompsons un Dreimonds Grīns, tika piesaistīts arī Kevins Durants. Savukārt galvenā trenera amatā tika iecelts Stīvs Kers.

Maierss 2011. gadā tika nolīgts kā "Warriors" ģenerālmenedžera palīgs, bet jau gadu vēlāk viņš saņēma paaugstinājumu un turpinājumā bija atbildīgs par draftu, maiņām, līgumiem, izveidojot vienu no dominējošākajām mūsdienu NBA dinastijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!