Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasē 2023. gada Pasaules kausa izcīņā tomēr nespēlēs aizsargs Rihards Lomažs, kurš vēl ilgāku laiku mēģināja ātri atgriezties laukumā pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

"Pasaules kauss tuvojas straujiem soļiem, tādēļ šoreiz esmu pieņēmis lēmumu atbalstīt komandu ārpus divpadsmitnieka," savā paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja Lomažs.

Vēl jūnijā sarunā ar mediju MVP Lomažs stāstīja, ka treniņos notiekošais raisīja optimismu un pastāvēja diezgan liela varbūtība, ka viņš varēs ar valstsvienību gatavoties Pasaules kausam. Tomēr pirmdien, 24. jūlijā, viņš paziņoja, ka šīm spekulācijām pieliek punktu.

"Gribēju šo informāciju nodot, lai izbeigtu visas spekulācijas par un ap manu atgriešanos Pasaules kausā," viņš uzsvēra. "Pirmo reizi dzīvē pateicu vārdus "nē" valstvienībai, tas tiešām nav viegli, bet šoreiz tas būs pareizais lēmums, lai ar tīru prātu un bez liekiem jautājumiem varu gatavoties sezonai."

Lomažs janvārī Vācijas bundeslīgas čempionāta spēlē guva smagu traumu, kas lika viņam sezonu noslēgt priekšlaicīgi.

Pasaules kausa atlases turnīrā Lomažs bija rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs, gūstot 15,6 punktus. Lomažs aizvadīja arī vienu no individuāli spilgtākajām spēlēm turnīrā - toreiz zaudējumā pret Serbiju viņš iemeta 33 punktus.

Saspēles vadītāja pozīcija Latvijas izlasē ir ļoti svarīga, jo šobrīd nopietnu traumu ārstē arī pieredzējušais Jānis Strēlnieks. Abi ar Lomažu bija iekļauti paplašinātajā kandidātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!