Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars oficiāli noslēdzis līgumu ar Turcijas basketbola grandu Stambulas "Fenerbahce", kas viņu pirmajā līguma gadā izīrēs Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", vēsta Turcijas klubs.

23 gadus vecais Žagars teicami sevi apliecināja Pasaules kausa izcīņā Latvijas izlases sastāvā, finālturnīra laikā izceļoties spēlē ar 12,4 punktiem un 7,4 rezultatīvām piespēlēm. Tā kā viņš Pasaules kausa laikā bija brīvais aģents, pēc turnīra par viņu bija pietiekami liela interese.

Jau iepriekš izskanēja runas par "Fenerbahce" interesi, bet pirmdien paziņots par oficiālu līgumu. Žagars noslēdzis trīs gadu līgumu, bet pirmajā sezonā viņš turpinās spēlēt Lietuvā, kur spēlēja aizvadītajā sezonā. Stambulas klubs viņu izīrēs Viļņas "Wolves" vienībai, kas cīnīsies ULEB Eiropas kausa izcīņā.

"Wolves" komandas galvenais treneris nākamajā sezonā būs Ķēstutis Kemzūra, kurš savulaik vadījis arī Latvijas izlasi.

Žagars iepriekšējā sezonā, pārstāvot Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", 22 mačos vidēji 28 minūtēs guva 15,4 punktus un atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles.

Šajā vasarā Žagaru kārojusi arī Spānijas komanda "Valencia", kas centusies nolīgt spēlētāju, taču tiesības uz latvieti Spānijas augstākajā līgā (ACB) joprojām piederot viņa iepriekšējam klubam Badalonas "Joventut". Lai no tām būtu gatava šķirties, vienība no "Valencia" prasījusi pusmiljonu eiro.

Badalonas "Joventut" sistēmā Žagars bija kopš 2017. gada, bet pieaugušo komandā viņš tā arī netika pie būtiskas lomas. 2022. gadā viņš pusi sezonas pavadīja īrē Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen", kur 13 spēlēs vidēji atzīmējās ar 7,3 punktiem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!