Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā un palīdzēja līgas līderei Bostonas "Celtics" izcīnīt 31. uzvaru sezonā.

"Celtics" izbraukumā ar 105:96 (29:25, 32:30, 23:20, 21:21) pieveica Toronto "Raptors", sarūpējot tai ceturto zaudējumu pēc kārtas. Bostonai pār Toronto šī bija astotā uzvara pēc kārtas.

Porziņģis šajā cīņā laukumā pavadīja 31:53 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus - viņš grozā raidīja vienu (1/2) divpunktu metienu un vienu (1/4) trejaci, kā arī desmit (10/12) soda metienus. Vēl latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloki, sešas kļūdas un četras piezīmes, kā arī +/- rādītājs +2.

Šī ir pirmā reize, kad Porziņģis NBA spēles laikā nopelna sešas kļūdas.

"Celtics" komandā rezultatīvākie bija Deriks Vaits un Džrū Holidejs, katram no viņiem iemetot pa 22 punktiem, kamēr Džeisons Teitums atzīmējās ar 19 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām. Bostona šo cīņu aizvadīja bez viena no saviem līderiem Džeilena Brauna, kuram esot nelielas problēmas ar ceļgalu.

Savukārt "Raptors" vienībā ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Ārdžejs Barets, kurš nesen tika iegūts maiņas darījumā ar Ņujorkas "Knicks", bet 21 punkts Imanuelam Kviklijam.

Tieši Porziņģis ar jaudīgu trīspunktnieku guva šīs spēles pirmos trīs punktus.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu spēkošanos, turklāt trešajā ceturtdaļā "Raptors" ieguva septiņu punktu vadību (73:66). Viesi no Bostonas gan pēc tam veica 18:2 izrāvienu un noslēdzošo ceturksni sagaidīja ar solīdu deviņu punktu pārsvaru. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas divas minūtes, Toronto basketbolists Skots Bārnss samazināja rezultāta starpību līdz 96:100, tomēr tad svarīgā brīdī tālmetienu realizēja Vaits.

"Celtics" ar 31 uzvaru 40 spēlēs ir Austrumu konferences un visas līgas līdere, kas tai ir otrais labākais sezonas sākums pēdējo 38 gadu laikā.

Citā mačā zaudejumu piedzīvoja Oklahomasitijas "Thunder", Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam paliekot uz rezervistu soliņa, piedzīvoja zaudējumu. "Thunder" izbraukumā ar rezultātu 105:112 (26:27, 24:23, 26:34, 29:28) piekāpās Losandželosas "Lakers" vienībai, kurai izdevās pārtraukt viesu četru panākumu sēriju.

28 sekundes līdz pamatlaika beigām Džeilens Viljamss bija precīzs no tālmetienu līnijas, samazinot "Thunder" deficītu līdz pieciem punktiem. Atlikušajā spēles daļā "Thunder" basketbolistiem izdevās gūt tikai divus punktus, kamēr mājinieki tika pie vēl četriem punktiem, nosargājot pārsvaru līdz fināsvilpei.

Oklahomasitijas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Viljamss, kamēr Šejs Gildžess-Aleksandrs tika pie 24 punktiem un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

"Lakers" panākumu ar 27 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām sekmēja Entonijs Deiviss, bet Lebrons Džeimss pievienoja vēl 25 punktus un septiņas bumbas zem groziem.

"Thunder" ar 27 uzvarām 39 mačos Rietumu konferencē ierindojas otrajā vietā un nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad viesosies pie Losandželosas "Clippers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!