Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" slovēņu zvaigzne Luka Dončičs trešdien spēlē pret Finiksas "Suns" bija tuvu savam kārtējam "triple double", tomēr Ziemeļamerikas mediji šoreiz izceļ slovēņu brīnumbērna nesavaldīšanos un kaprīzes.

Dončičs mačā pret "Suns" guva 34 punktus, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet "Mavericks" savās mājās piedzīvoja zaudējumu ar 109:132.

Trešajā ceturtdaļā "Suns" basketbolisti bija pārāki ar 43:20, bet viens no Fīniksas komandas līderiem Devins Bukers trešajā ceturtdaļā guva 22 no visā spēlē iespētajiem 46 punktiem. Tieši trešajā ceturtdaļā Dončičs saņēma tehnisko piezīmi, kā arī panāca, lai no Dalasas arēnas tiktu izraidīts uzstājīgs "Suns" līdzjutējs.

Dončičs otrajā spēlē pēc kārtas saņem tehnisko piezīmi. Viņam šajā sezonā ir jau astoņas tehniskās piezīmes, bet NBA noteikumi paredz, ka spēlētājs saņem automātisku diskvalifikāciju pēc 16. tehniskās piezīmes sezonā.

Trešajā ceturtdaļā vienā no "Mavericks" uzbrukumiem Dončičs pat īsti neiesaistījās notikumos laukumā, pagriezās pret kādu no faniem tribīnēs un uzstājīgi skatījās viņa virzienā. Atgriežoties aizsardzībā, slovēnis ar žestiem parādīja "Mavericks" drošības dienesta viceprezidentam Braienam Kindzigam, lai no zāles tiktu izraidīts konkrētais fans. Pēc trešās ceturtdaļas Dončičs jau klātienē vērsās pie Kindziga, norādīja uz fanu un atkārtoja savu vēlmi. Mirkli vēlāk Dončičam nepatīkamais fans darbinieku pavadībā atstāja arēnu bez lielākiem incidentiem.

"Viņš jau pirmajā puslaikā kliedza manā virzienā," sacīja Dončičs, kurš gan pirmajā puslaikā nevērsās pie drošības pārstāvjiem ar lūgumu izraidīt nevēlamo personu. "Jo es nekad neizraidītu līdzjutēju. Viņi maksā par biļetēm, bet šoreiz man bija gana. Jā, ir neliela vilšanās."

Pēc aculiecinieku teiktā, spēlē Dalasā šim līdzjutējam bija "Suns" krekls ar Būkera uzvārdu, vēsta ESPN. Fans sēdējis tuvu laukumam un izkliedzis: "Luka, tu izskaties saguris. Aizvelc savu pa… uz trenažieri."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!