Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" komandas pēc potītes savainojuma gūšanas ceturtdienas spēlē pret Maiami "Heat" saglabā optimismu, jo šobrīd neesot sajūtas, ka trauma būtu pārāk nopietna, viņš vietējiem medijiem atklāja pēc spēles.

Porziņģis ceturtdien guva 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar rezultātu 143:110 (42:29, 35:35, 36:26, 30:20) uzvarēja Maiami "Heat". Tomēr viņš spēli nepabeidza potītes savainojuma dēļ.

Trešajā ceturtdaļā, darbojoties aizsardzībā, liepājnieks neveiksmīgi piezemējās uz "Heat" basketbolista Bema Adebajo kājas, pagriežot savu labo potīti. Porziņģis pēc savainojuma gūšanas devās uz ģērbtuvēm, vēlāk atgriezās pie komandas, tomēr cīņā neiesaistījās. Viņa noskaņojums gan bija pietiekami labs, un viņš minūtes pārtraukumos draudzīgi jokojās ar Džeilenu Braunu. Pēc spēles Latvijas basketbolists sacīja, ka savainojums varētu nebūt nopietns, viņš būtu varējis atkal spēlēt un, visticamāk, piedalīsies nākamajā mačā.

"Es centos bloķēt Bema metienu un, piezemējoties uz viņa pēdas, pagriezu savu potīti. Ne pārāk traki, bet tajā brīdī šķita, ka varētu būt nopietnāk," sarunā ar medijiem stāstīja Porziņģis. "Tagad jūtos diezgan labi."

Viņš atzina, ka nepieciešamības gadījumā būtu varējis atgriezties laukumā, bet spēles gaita tajā brīdī "Celtics" komandai bija ļoti veiksmīga, tāpēc nolemts lieki neriskēt. Lai arī šobrīd komandā daudzi ir atviegloti par to, ka trauma nav pārāk nopietna, tomēr piektdienas laikā precīzāk varēs saprast, kāda ir patiesā situācija.

"Es domāju, ka nākamās dienas laikā viss kļūs skaidrāks, īpaši pēc lidojuma. Tagad es jūtos labi, jāsaglabā pozitīva attieksme," viņš norādīja.

Arī "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla piekrita, ka piektdienas laikā labāk varēs saprast traumas nopietnību. Provizorisko sastāvu sestdienas spēlei viņš paziņos piektdienas pēcpusdienā pēc vietējā laika.

Nākamajā spēlē naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika "Celtics" spēkosies ar Losandželosas "Clippers".

"Celtics" ar 35 uzvarām 45 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!