Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase mačā pret Izraēlu pirmajās divās ceturtdaļās laukumā pārāk daudz domāja, kas lika nonākt iedzinējos, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas valstsvienības saspēles vadītāja Vanesa Jasa.

Svētdien Latvijas basketbolistes 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 86:83 papildlaikā uzvarēja Izraēlu.

"Spēli sākām labi, bet tad nebijām vairs savā ritmā un pārāk daudz domājām. Mums arī treneris to aizrādīja. Mums bija dažas tiešām stulbas kļūdas, kas ļāva viņām pēc tam iet pretuzbrukumā un tad jau bijām aizgājušas mīnusos pēc pirmā puslaika," stāstīja Jasa.

"Pēc tam sanāca, ka vienkārši sākām "kapāt" aizsardzībā. Tas mūs arī izvilka, kaut arī viens pret viens aizsardzība bija grūta un nevarējām apstādināt vienu no viņu līderēm. Ar bumbas rotāciju arī izvilkām spēli," viņa turpināja.

Pēc puslaika pārtraukuma, kurā Latvijas basketbolistes devās ar -9, mājinieces atspēlējās un nepilnu divu minūšu laikā jau panāca neizšķirtu.

"Puslaikā dabūjām iekšā no trenera, bet uzreiz pārslēdzāmies uz otro puslaiku. Muļķīgās kļūdas un aizsardzība - tas viss bija atkarīgs no mums. Taktika trenerim bija izstrādāta laba," norādīja spēlētāja.

Jasa mačā izcēlās ar desmit punktiem, no kuriem divus viņa guva realizējot divus soda metienus papildlaikā, un basketboliste atzina, ka, metot svarīgos metienus, viņa nejuta lielu spiedienu.

"Varbūt dažos brīžos piedomāju, ka tas ir izšķirošais brīdis, taču tad nejutu, ka ir liels spiediens. Protams, ir nedaudz spiediens, zinot, ka tie ir svarīgi metieni, bet, ja būs pārāk liels uztraukums, tad neiemetīsi," viņa piebilda.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71). Vēl šajā grupā Francija ar 100:48 sagrāva Īriju, bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri. Ceturtdien turpat Olimpiskajā centrā Rīgā notikušajā spēlē Izraēla ar rezultātu 87:57 pārspēja Īriju.

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi ir paredzēti 2024.gada novembrī un 2025.gada februārī.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 9. līdz 19.jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!