Bijušais Latvijas soļotājs Aigars Fadejevs pirms svarīgiem startiem nebaidījās solīt augstus panākumus, jo viņu nebaidīja ārišķības. Tikai gadu laikā viņš saprata, ka izcīnīto sudraba medaļu Sidnejas olimpiskajās spēlēs no viņa gaidīja visa Latvija, viņš stāstīja sporta sarunu šovā "eXi".

Kad 21 gadu vecais Fadejevs 1996. gada olimpiskajās spēlēs Atlantā iekļuva tā saucamajā "olimpiskajā sešiniekā", konkurenti sāka "uzmanīt" jauno Latvijas sportistu, bet mūsu fani ar lepnumu un gandarījumu sekoja viņa tālākajām, visai veiksmīgajām, gaitām sporta arēnās. 1997. gadā Fadejevs kļuva par Eiropas U-23 čempionu, tika pie medaļām Eiropas kausa izcīņā un nostiprinājās soļošanas elitē. Pienākot 2000. gada Sidnejas olimpiskajām spēlēm, Aigars Fadejevs jau tika uzskatīts par vienu no favorītiem. Un viņam izdevās apliecināt favorīta statusu, kļūstot par sudraba medaļas ieguvēju.

"Es no lielākās daļas atlētiem atšķīros ar bravūrību, jo teicu, ka es iešu, paņemšu un darīšu. Es biju viens no retajiem atlētiem, kuram patika organizēt. Es strādāju ar medijiem, es rīkoju preses konferences, mēs bieži atskaitījāmies par izdarīto, jo mēs darījām daudz un labi. Mēs likām par sevi zināt. Šis olimpiskais sudrabs bija tāds, ka es pateicu, es aizgāju, es izdarīju. Es nevarēju to neizdarīt," stāstīja Fadejevs.

Viņš neuzskata, ka šis bija vienīgais radikālais pavērsiens viņa karjerā. Turklāt viņš atcerējās, ka olimpisko spēļu pēdējos kilometros viņš ievērojami samazināja deficītu pret uzvarētāju. "Teikšu atklāti. Olimpisko spēļu sudrabs ir visu mūsu gaidītais panākums," viņš sacīja.

Sarunas turpinājumā viņš atklāja, ka nebaidījās no spiediena, tāpēc viņš uzņēmās dažādus projektus saistībā ar medijiem, tostarp ierunāt reportāžas pirms svarīgā starta radio SWH.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!