Foto: F64

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā pludmales volejbolā būtu jāpiedalās Mārtiņam Pļaviņam un Ruslanam Sorokinam, uzskata Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Atgādinām, ka trešdien Latvijas Volejbola federācijas sanāksmē notika sportistu un viņu treneru sanāksme par to, kuriem būtu jāpiedalās Pasaules kausā, jo šogad tajā var piedalīties tikai viens pāris no katras valsts.

"Visi četri ir vienādi nopelnījuši braukt uz kausa finālu. Abi pāri kopā uzvarēja Kontinentālo kausu, abi pāri tika uz Olimpiādi (par ko arī tika piešķirta vieta). Jānis ar Māriņu labāk nospēlēja olimpiskajās spēlēs, bet toties mēs ar Ruslanu esam augstāk pasaules reitingā," savā mājaslapā rakstīja Samoilovs. "Lai panāktu vienošanos, vakar mēs visi tikāmies federācijā (Mārtiņu pārstāvēja viņa treneris, jo pats ir Turcijā). Mums notika diezgan ilga un karsta diskusija, kuram pārim braukt, bet līdz gala lēmumam mēs tā arī nenonācām. Federācija informēja mūs, ka, ja mēs nevaram pieņemt lēmumu, tad to pieņems federācijas valde."

"Pēc šīs sanāksmes parunājām ar Jāni un tad vēlāk ar mūsu treneriem, un vienojāmies, ka visgodīgāk būtu, ja brauktu pa vienam pārstāvim no katra pāra. Tāpēc no "bronzas dueta" jābrauc pasaules labākajam aizsargam Mārtiņam (tas ir Jāņa piedāvājums), bet no mūsu pāra uzskatu, ka nopelnījis braukt Ruslans, viņš arī ir izteikts bloķētājs. Līdz ar to atkrīt vajadzība pēc valdes sēdes, vienīgi viņi var izlemt, kurš no treneriem brauks ar šo pāri," nobeigumā piebilda Samoilovs.

Atgādinām, ka Pļaviņš ar Jāni Šmēdiņu šovasar izcīnīja bronzas medaļas Londonas olimpiskajās spēlēs, kur 9.vietu dalīja Aleksandrs Samoilovs/
Ruslans Sorokins
. Taču rudenī kļuva skaidrs, ka Šmēdiņš nākamo sezonu plāno
aizvadīt kopā ar Aleksandru Samoilovu
, savukārt Pļaviņš vēl ir jauna pārinieka meklējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!