Foto: LETA
Turcijas vīriešu volejbola izlase nav tā komanda, no kuras vajadzētu baidīties, pirms gaidāmajiem kvalifikācijas mačiem izteicās viens no Latvijas valstsvienības līderiem Gundars Celitāns.

Latvijas izlase 2. un 9.jūnijā aizvadīs Eiropas čempionāta izšķirošās, trešās, kvalifikācijas kārtas mačus ar Turciju. Abu izlašu duelī pārāka būs komanda, kas uzvarēs abās spēlēs. Ja panākumi tiks dalīti uz pusēm, uzvarētāju pēc otrās spēles, kas risināsies Jelgavā, noskaidros tā saucamajā zelta setā.

"Šīs noteikti ir atbildīgākās spēles sezonā. Treniņos esam labi pastrādājuši, tāpat aizvadītas pārbaudes spēles un turnīrs - ar katru maču mūsu sniegums uzlabojas," atklāja Celitāns. "Pēdējā spēle pasaules čempionāta kvalifikācijā bija pavisam laba, tāpēc domāju, ka varam spēlēs ar Turciju cīnīties par uzvaru."

Celitāns prata teikt, ka uzvarētājs būs tas, kurš būs vairāk koncentrējies un cīnīsies par katru laukuma centimetru. "Mēs noteikti esam viena no tādām komandām. Turki nav tā izlase, no kuras būtu jābaidās."

Pagājušajā nedēļā volejbolisti izstājās no cīņas par kvalificēšanos 2014.gada pasaules čempionātam, savā grupā finišējot trešajā vietā - aiz Igaunijas un Baltkrievijas, bet priekšā Dānijai.

"Uz turieni braucām ar domu, ka gatavosimies mačiem ar Turciju. Protams, žēl, ka netikām nākamajā kārtā - būtu vēl spēles arī oktobrī un varbūt pat janvārī, ja būtu iekļuvuši trešajā kvalifikācijas kārtā," izteicās Celitāns.

Otrajā spēlē ar Baltkrieviju Latvijas valstsvienība ar rezultātu 0-3 bija nepārprotama zaudētāja. "Uzskatu, ka zaudējām nepelnīti. Ja nebūtu no rokām izlaiduši pirmo setu, būtu cīnījušies par uzvaru. Taču turpmāk tā būs laba mācība, jo diezgan pamatīgi dabūjām pa muguru, lai vairs tādu situāciju nepieļautu."

"Tikšana uz Eiropas čempionātu būtu kā sapņa piepildījums. Kopš spēlēju volejbolu, Eiropas čempionāta finālturnīrā esmu bijis ar junioriem, bet ar pieaugušo valstsvienību ne. Visiem šī ir pirmā iespēja, un domāju, katrs uz laukuma cīnīsies ne pa jokam. Kā nekā tur piedalās 16 labākās Eiropas izlases - mums nākamā iespēja var arī nepienākt," pauda spēlētājs.

Latvijas izlase, sekmīgi pārvarot pēdējo kvalifikācijas kārtu, Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Polijas, Slovākijas un Francijas komandām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs šogad no 20. līdz 29.septembrim notiks Polijā un Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!