Foto: FIVB

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmdien uzzināja savus pretiniekus 2015.gada pasaules čempionātā, kas 26.jūnijā sāksies Nīderlandē.

Samoilovs/ Šmēdiņš turnīrā izlikti ar sesto numuru. Latvijas pāris priekšsacīkstēs tiksies ar Estevanu Grimaltu un Marko Grimaltu no Čīles (19.numurs), mājiniekiem Stīvenu van de Veldi un Mihelu van Dorstenu (30.numurs), kā arī krieviem Ruslanu Bikanovu un Jaroslavu Koškarevu (43.numurs), kuri saņēmuši rīkotāju "wild card" dalībai turnīrā.

Samoilovs/ Šmēdiņš ielozēti F grupā, kas savas spēles aizvadīs Apeldornā, 90 kilometrus no Amsterdamas. Pasaules čempionāts pirmos reizi tiks rīkots vairākās pilsētās – priekšsacīkstēs vēl spēlēs Hāgā, Amsterdamā un Roterdamā, bet sākot no pusfināliem visi mači notiks Hāgā.

Samoilovs/ Šmēdiņš ir vienīgais Latvijas duets, kurš spēlēs pasaules čempionātā. Pirms diviem gadiem iepriekšējā pasaules čempionātā Latviju pārstāvēja trīs dueti. Latvijas "bīča" līdzjutēji pamatoti gaidīja kādu panākumu, tomēr neviens Latvijas duets neiekļuva ceturtdaļfinālā. Samoilovs/ Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu 1/8 finālā, Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda izstājās 1/16 finālā, bet Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš nepārvarēja grupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!