Šīs vasaras noslēdzošajā Latvijas čempionāta "Ergo Open 2016" posmā, kas ir iekļauts arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) kalendārā, uzvaru izcīnījušas Ukrainas pārstāves Valentīna Davidova/Jevgēnija Ščipkova un Jaroslavs Koškarevs/Ruslans Bukanovs no Krievijas. Visaugstāk no Latvijas duetiem turnīru noslēdza Rihards Finsters un Edgars Točs, kas izcīnīja bronzas godalgas, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Spēcīgajā konkurencē turnīra ceturtdaļfinālos izdevās iekļūt diviem sieviešu un diviem vīriešu duetiem no Latvijas, taču gan Paula Ņečiporuka/Agnese Caica, gan Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs, nespēja pārvarēt šo sacensību kārtu un turnīru noslēdza dalītā 5. vietā. Savukārt Marta Ozoliņa/Alise Lece un Rihards Finsters/Edgars Točs cīnījās "Ergo Open 2016" pēdējā posma pusfinālos, kur, diemžēl, tika piedzīvoti zaudējumi, kas ļāva cīnīties vien par bronzas godalgām.

Spēlē par trešo vietu sievietēm tikās Ozoliņa/Lece un Krievijas duets Olga Motriča/Darja Rudika. Šajā spēlē panākumu svinēja krievu spēlētājas, kas pārliecinoši uzvarēja latvietes ar 2-0 (21:16, 21:9) un izcīnīja bronzas godalgas. Spēlē par zeltu sievietēm skatītāju simpātijas iemantoja Lietuvas duets Monika Povilaitīte/Karole Virbickaite, kas finālā piekāpās spēcīgajām Ukrainietēm Valentīnai Davidovai/Jevgēnijai Ščipkovai. Visas šīs komandas laukumā varēs redzēt arī 2016 CEV Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Jūrmalas "Masters".

Bronzu vīriešu konkurencē izcīnīja Rihards Finsters ar Edgaru Toču, tādējādi laužot neveiksmju sēriju, kas kopš 2012. gada bija liegusi latviešu komandām kāpt uz goda pjedestāla Latvijā organizētajos EEVZA turnīros. Fināls par trešo vietu starp Finsteru/Toču un ukraiņiem Mikolu Babiču/Jaroslavu Gordējevu bija viena no spraigākajām turnīra spēlēm, kurā pēc zaudēta pirmā seta atgūties un uzvarēt spēja latvieši 2-0 (19:21, 21:17, 15:11). Savukārt zelta mačā tikās divas Krievijas komandas: Jaroslavs Koškarevs un Ruslans Bukanovs, kas turnīrā nebija zaudējuši nevienu setu, arī finālā spēlēja pārliecinoši un 2-0 (21-15, 26-24) pārspēja tautiešus Aleksandru Likoļetovu un Iļju Ļeškovu.

EEVZA pludmales volejbola tūres posms noslēdza šī gada "Ergo Open 2016" Latvijas čempionātu. Čempionāta laikā sportisti kopumā tikās sešos posmos, kas norisinājās ne tikai Jūrmalā un Rīgā, bet arī Latvijas reģionos - Saulkrastos un Alūksnē. Par 2016.gada Latvijas pludmales volejbola čempioniem kļuva Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Marta Ozoliņa/Alise Lece. Šajā sezonā dalībai Latvijas čempionātā tika licenzēti vairāk nekā 150 sportistu. "Ergo Open 2016" kopvērtējuma 1. vietā atrodas Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kas divreiz kāpuši uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un vienu reizi izcīnījuši gan otro, gan trešo vietu. Taču sieviešu konkurencē divos no trim posmiem uzvarēja Marta Ozoliņa/Alise Lece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!