Foto: FIVB
Pasaules kausa izcīņas trīs zvaigžņu turnīrā Jūrmalā, kas risināsies no 22. līdz 25. augustam, Latvijai pamatsacensībās vieta garantēta trīs duetiem, bet vēl divi pāri centīsies pārvarēt kvalifikāciju, liecina Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) publicētā informācija.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīrā Jūrmalā būs izlikti ar pirmo numuru, bet Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš – ar otro numuru. Trešais Latvijas duets ir Aleksandrs Solovejs un Mihails Samoilovs, kuriem piešķirts speciālais ielūgums jeb "wild card" un kuri izsēti ar 24. numuru.

Par vietu pamatturnīrā kvalifikācijā cīnīsies Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, kā arī Rūdolfs Stankēvičs un Artūrs Rinkēvičs.

Turnīrā ar trešo numuru izlikti būs amerikāņi Stefords Sliks un Viljams Alens, ar ceturto numuru izsēti irāņi Bahmans Salemīndžehboruns un Arašs Vakili, bet ar piekto – šveicieši Niko Bēlers un Marko Kratigers.

Vēl Jūrmalā spēlēs bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Čeiss Badingers, kurš diezgan veiksmīgi no basketbola spēlēšanas pārgājis uz pludmales volejbolu. Badingers ir latviešu izcelsmes sportists, un savulaik tika apspriesta iespēja viņu naturalizēt, lai viņš varētu spēlēt Latvijas basketbola izlasē. Viņš spēlēs duetā ar Keisiju Patersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!