Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš otrdien ar uzvaru sāka Eiropas meistarsacīkstes Maskavā.

Latvijas duets Samoilovs/Šmēdiņš Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā izlikti ar 14. numuru un sacensības uzsāka ar 2-0 (21:15, 21:17) panākumu pār Serbijas pāri Lazaru Kolariču/Stefanu Bastu, kuriem ticis 19. numurs.

Pirmajā setā jau drīz pēc sākuma pārliecinošā vadībā izvirzījās Latvijas pludmales volejbolisti, tehnisko pārtraukumu sagaidot ar 13:8 savā labā. Seta otrajā pusē pārsvaru izdevās vēl palielināt, uzvarot pirmo setu čempionātā ar 21:15.

Otrā seta sākumā serbu volejbolisti atbildēja ar rezultatīvu darbību uz katru latviešu punktu, taču drīz pēc tehniskā pārtraukuma Šmēdiņam un Samoilovam izdevās panākt divu punktu pārsvaru – 14:12, ko tūlīt izdevās palielināt līdz 18:14 un noturēt līdz seta beigām, svinot uzvaru spēlē ar 2-0 (21:15, 21:17).

C apakšgrupā vēl jāspēlē pret austriešiem Robinu Seidlu/Filipu Valleru, kuri turnīrā izlikti ar 30. numuru, un Konstantīnu Semenovu/Iļju Lešukovu no Krievijas (3.).

Jau ziņots, ka sacensībās ar 16. numuru izliktais Latvijas duets Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:10) pārliecinoši pārspēja Krievijas pāri Ruslanu Bikanovu un Valēriju Samodaju, kuriem turnīrā piešķirts 17. numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!