Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs otrajā spēlē Vīnē notiekošajā Eiropas čempionātā ceturtdien piekāpās Ondržejam Perušičam un Davidam Šveineram no Čehijas.

Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā izlikti ar 18. numuru, ar 1-2 (24:22, 19:21, 12:15) zaudēja Perušičam/Šveiceram, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Pirmo setu Latvijas duets sāka ar nelielu pārsvaru, tomēr Čehijas pāris ātri vien izvirzījās vadībā. Pļaviņš un Točs neļāva viņiem atrauties vairāk kā par diviem punktiem līdz panāca pārsvaru savā labā. Lai gan, tuvojoties seta izskaņai čehi nodeldēja Latvijas dueta pārsvaru, Pļaviņam/Točam izdevās noturēt pārsvaru.

Otrajā setā Perušičs/Šveicers praktiski nedeva iespēju Latvijas duetam izvirzīties vadībā, pārsvaru kāpinot arī trešajā setā.

Latvijas duets ar uzbrukumu izcīnīja 40 punktus, bet Čehijas duets – 41 punktu. Katrai komandai bija pa trim blokiem un vienai neatvairāmai servei, Pļaviņam un Točam bija 11 kļūdas, kamēr pretiniekiem tādu bija 13.

Ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu Pļaviņš/Točs grupā ieņem otro vietu un ir iekļuvuši nākamajā kārtā.
Ziņots, ka dienas pirmajā spēlē B apakšgrupas duelī Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:18) pārspēja Šveices duetu Marko Kratigeru un Florianu Brīru.

Pļaviņam/Točam pirmā seta ievadā uz brīdi bija divu punktu pārsvars (9:7), taču to noturēt neizdevās. Turpinājumā ritēja ļoti līdzīga cīņa, un pirmā seta izskaņa ieilga, līdz latvieši guva nepieciešamo divu punktu pārsvaru. Otrajā setā latvieši izvirzījās vadībā ar 8:5, un vadībā turējās līdz seta izskaņai. Pie rezultāta 20:16 Pļaviņš/Točs ieguva mačbumbu, tomēr nākamos divus punktus guva šveicieši. Ar pretinieku servi tīklā noslēdzās spēle, un latvieši guva uzvaru.

Līdz ar šo uzvaru latvieši nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Jau vēstīts, ka cits Latvijas vīriešu duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien piedzīvoja zaudējumu, bet uzvarēja otrajā spēlē. Savukārt sieviešu sacensībās divas uzvaras jau izcīnīja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!