Foto: Publicitātes foto

Decembra vidū Itālijā Latvijas Volejbola federācija (LVF) un Itālijas volejbola federācija (FIPAV) vienojās par sadarbības līguma parakstīšanu un savstarpēju turpmāko sadarbību, kas paredz dažāda veida palīdzību Latvijas volejbola attīstībai, informē LVF.

Latvijas un Itālijas volejbola federācijas pārstāvji tikās Romā, parakstot sadarbības protokolu par tehniskās sadarbības programmas īstenošanu. Tās ietvaros tiks uzsākts darbs pie LVF treneru izglītības sistēmas, pieredzes apmaiņas iespējas gan starp treneriem, gan spēlētājiem un tiesnešiem

Sanāksmē piedalījās abu valstu federāciju prezidenti Egīls Lapsalis un Džuzepe Manfredi, kā arī LVF valdes loceklis Arturs Vitkovskis, FIPAV ģenerālsekretārs Stefano Beloti un CEV viceprezidents Renato Arena.

"Esam ļoti gandarīti par šo uzsākto sadarbību. Itālija ir volejbola lielvalsts ar milzīgām tradīcijām, sasniegumiem un pieredzi spēlētāju sagatavošanā. Liels prieks, ka būs iespējams izmantot FIPAV zināšanas, lai tās izmantotu volejbola attīstībai Latvijā," par projekta nozīmi saka Vitkovskis.

Sadarbība sāksies jau šajā sezonā. Jau februārī uz Latviju doties ir uzaicināti divi Itālijas jauniešu sistēmas virsuzraugi, kuri atbild par vīriešu un sieviešu volejbolu. Kopā ar viņiem tiek plānots salikt turpmākos soļus LVF treneru izglītības sistēmas izveidei.

Tāpat sadarbības ietvaros Latvijas treneriem tiks piedāvāta stažēšanās Itālijas talantu attīstības centros, kā arī iespējama jauno spēlētāju sūtīšana uz Itāliju pieredzes iegūšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!