Foto: Reuters/Scanpix

Zaudējumu Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra trešās kārtas cīņā piektdien piedzīvoja sacensību trešā rakete Agņeška Radvanska no Polijas.

Aizvadītajā mačā Radvanska ar 1-6, 2-6 negaidīti pārliecinoši piekāpās bijušajai turnīra uzvarētājai Svetlanai Kuzņecovai no Krievijas, kura izlikta ar 26.numuru.

Tādējādi Radvanska kļuvusi par visaugstāk izsēto tenisisti, kura jau izstājusies no šāgada Francijas atklātā čempionāta.

Kuzņecova Francijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2009.gadā, tomēr pēdējos gados viņas sniegums nav bijis pārliecinošs. Kopš minētās uzvaras viņa 11 "Grand Slam" turnīros tikai vienu reizi sasniegusi ceturtdaļfinālu - pagājušajā gadā Francijā.

Tikmēr Radvanska karjeras laikā piecas reizes iekļuvusi "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā.

Par vietu ceturtdaļfinālā Kuzņecova tiksies ar sacensību 21.raketi Sāru Erani no Itālijas, kura trešās kārtas cīņā ar 1-6, 7-5, 6-3 pārspēja ar 13.numuru izlikto 2008.gada turnīra uzvarētāju Anu Ivanoviču no Serbijas.

Citviet otro kārtu pārceltajā spēlē piektdien pārvarēja ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova, kura ar 6-1, 6-1 sagrāva japānieti Ajumi Moritu.

Šāgada Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Šarapova iepriekš Parīzes kortos nav spējusi tikt tālāk par pusfinālu.

Trešajā kārtā Šarapovas pretiniece turnīrā būs ķīniete Šuai Pena, kura izlikta ar 28.numuru.

Savukārt trešo kārtu piektdien pārvarēja ar sesto numuru izliktā austrāliete Samanta Stosura, kura ar 6-3, 6-3 uzvarēja Nadeždu Petrovu no Krievijas. Petrova sacensībās bija izlikta ar 27.numuru.

Ceturtajā kārtā Stosura, kura ir pašreizējā ASV atklātā čempionāta uzvarētājas titula īpašniece, tiksies ar 19 gadus veco Sloeinu Stīvensu no ASV.

Stosura 2010.gada Francijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz finālam, kur piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!