Foto: AFP/Scanpix

Bijušais pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals pēc smagā cīņā gūtās uzvaras pār Ernestu Gulbi atzina, ka spēles pret latvieti vienmēr ir ļoti grūtas.

Atgādinām, ka trešdien Indianvelsas "Masters Series" ceturtās kārtas mačā Nadals ar 4-6, 6-4, 7-5 pieveica Gulbi, tādējādi pārtraucot Latvijas tenisista 13 uzvaru sēriju. Mačs ilga vairāk nekā divarpus stundas, bet pēc uzvaru nesošā punkta Nadals lēcienā izkliedza "Yeaahh!!", neviltoti priecājoties par smago uzvaru.

"Vienmēr pret Ernestu ir grūti spēlēt, viņš ir agresīva stila spēlētājs ar ļoti labu servi. Jā, pirmais sets man nebija tas labākais, bet esmu ticis tālāk un tas ir svarīgākais. Ņemot vērā visas manas problēmas, es spēju koncentrēties un uzvarēt," pēc panākuma teica Nadals.


Portāls "Delfi" piedāvāja Gulbja un Nadala spēles teksta tiešraidi.

Nadals ceļgala traumas dēļ izlaida septiņus mēnešus un šī viņam bija tikai otrā spēle uz cietā seguma gandrīz gada laikā, tomēr spāņu tenisa zvaigzne bija ļoti apmierināta ar savu sniegumu. "Jau pirms turnīra teicu, ka dažreiz ceļgals jūtas labi, dažreiz – nē. Šodien bija tā pa vidu. Taču cīnījos. Cīnījos par katru bumbiņu."

Nākamajā kārtā – ceturtdaļfinālā – Nadals tagad tiksies ar citu bijušo pasaules pirmo raketi Rodžeru Federeru.

"Citus gadus tas būtu bijis fināls, bet tagad tiekamies jau ceturtdaļfinālā. Protams, var teikt, ka mums abiem nepaveicās izlozē," turpināja Nadals, kurš uzskata, ka vēl nav pietiekamā formā, lai izrādītu nopietnu pretestību Federeram. "Šāds mačs ir par agru, lai varētu uz to doties ar apziņu, ka varu līdzīgi spēlēt. Pirms divām nedēļām es pat nezināju, vai šeit spēlēšu. Tagad esmu ticis līdz ceturtdaļfinālam, kas man ir fantastisks sasniegums."

Federera un Nadala spēle notiks jau ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!