Foto: AFP/Scanpix
Nākamnedēļ Maiami sāksies vēl viens "Masters Series" turnīrs, taču Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim tas būtu jāsāk no kvalifikācijas, ja vien organizatori būtu iedevuši "wild card".

Maiami "Masters Series" pamatturnīra dalībnieku reģistrācija noslēdzās vēl pirms latvieša kāpuma ATP rangā. Pirmdien publicētajā jaunākajā ranga sarakstā Gulbis pietuvosies TOP 50, taču tas nedod viņam cerības piedalīties Maiami turnīra pamatsacensībās pa taisno, jo dalībnieki tika reģistrēti vēl pēc 5.februāra ranga saraksta.

Maiami turnīra organizētājiem gan vēl atlikusi viena brīva vieta pamatturnīrā jeb tā saucamais "wild card", ko rīkotāji piešķir kādam tenisistam. Tomēr Gulbis netic, ka viņam "uzspīdēs" tā laime tikt pie speciālā ielūguma.

"Protams, es varu lūgt, bet būsim godīgi - nedomāju, ka kāds dos "wild card" kaut kādam čalim no Latvijas. Un nav nozīmes, cik viņš labi spēlē," kritisks par rīkotājiem bija Gulbis, kurš, pateicoties labai vietai ATP rangā, kvalifikācijā, visticamāk, būs izlikts ar pirmo numuru.

Gulbis trešdien smagā, vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā izstājās no Indianvelsas "Masters Series" turnīra, ceturtās kārtas mačā piekāpjoties bijušajam pasaules ranga līderim Rafaelam Nadalam. Pēc izstāšanās no turnīra Gulbis arī atklāti pauda savu viedokli par notiekošo profesionālo tenisistu tūrē.

Pēc jautājuma, vai pretinieki sākuši baidīties no Gulbja, kurš rāda labu sniegumu, latviešu tenisists pasmaidījis. "Jūs domājat, ka kāds teiks "Ernest, man ir bail no tevis"? Es tam vienkārši nepievēršu uzmanību. Tenisistu tūrē ir grūti uzturēt labas, draudzīgas attiecības. Diemžēl, gandrīz katrs ir... Viņi apsveic tevi, bet acu skatiens saka, ka viņi tā nedomā."

"Ja es kādu apsveicu, es tā arī domāju. Parasti es nepasveicu cilvēkus. Godīgi. Ja es tā nedomāju, tad kāpēc man vispār atvērt muti? Es saku, ko domāju, un, ja es to pašu nesaņemu no otras puses, tad es pievēršos savām lietām – es paēdu un tad pēc iespējas vairāk laika pavadu ārpus turnīru norises vietām," piebilda Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!