Foto: AFP/Scanpix

Par Indianvelsas "Masters Series" turnīra uzvarētāju svētdien kļuva slavenais spāņu tenisists, bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals, kurš sacensību ceturtajā kārtā dramatiskā cīņā no tālākas dalības izslēdza Ernestu Gulbi.

Finālā Nadals ar 4-6, 6-3, 6-4 pieveica argentīnieti Huanu Martinu del Potro, izcīnot savu 22. "Masters Series" turnīru titulu. Tas ir labākais rādītājs starp visiem tenisistiem kopš "Masters Series" turnīru ieviešanas. Visu līmeņu ATP sērijas turnīros Nadalam tagad ir 53 tituli.

Izšķirošajā spēlē Nadals zaudēja pirmo setu un otrā seta sākumā nonāca zaudētājos ar 0-2, taču atspēlējās un triumfēja turnīrā. Tādējādi Nadals turpina savu fantastisko atgriešanos tenisā pēc septiņu mēnešu pauzes, kas bija saistīta ar savainojuma ārstēšanu. Spānim tas bija jau trešais tituls šajā gadā, un šogad viņš ir piedzīvojis tikai vienu zaudējumu.

Atgādinām, ka Indianvelsas turnīra ceturtajā kārtā Gulbis vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā zaudēja Nadalam. Spānis visā turnīrā zaudēja tikai divus setus, un viens no zaudētājiem bija mačā ar tieši ar Gulbi.

Gulbis šajā sezonā ATP līmeņa turnīros piedzīvojis tikai trīs zaudējumus un visus pret TOP10 tenisistiem. Interesanti, ka divi no šiem tenisistiem ir Indianvelsas turnīra finālisti, bet trešais – Tomašs Berdihs – spēlēja pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!