Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā šodien centrālajā kortā sacenšas ar mājinieku Gaelu Monfisu.

Mačs risināsies kā trešais kortā, kas nosaukts Filipa Šatrjē vārdā, un varētu sākties ap plkst.16 pēc Latvijas laika. Tomēr tas notiks tad, ja Parīzi atkal nepiemeklēs lietus, kurš ievērojami ietekmēja otrdienas maču programmu.

Šī abiem tenisistiem būs pirmā savstarpējā tikšanās reize.

Gulbis jaunākajā ATP rangā ieņēm 40.vietu. Labāko 40 tenisistu vidū viņš iepriekšējā nedēļā ielauzās pirmo reizi kopš 2011.gada aprīļa. Savukārt Monfiss ieņem ATP ranga 81.vietu, šonedēļ pakāpjoties uzreiz par 28 pozīcijām.

Latvietim šī sezona ir ļoti veiksmīga, un viņš uzvarējis 19 no 26 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījies. Tas viņam pagājušajā nedēļā ļāva ieņemt 26.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros.

Monfiss vēl pagājušā gada sākumā atradās ATP ranga otrajā desmitniekā, tomēr traumu dēļ izlaida praktiski visu sezonas otro pusi. Sacensību apritē viņš atgriezās šogad, bet labu sportisko formu atguvis vien pēdējās nedēļās, kad risinājās divi turnīri Monfisa dzimtenē. Sākotnēji francūzis triumfēja Bordo "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, bet pagājušajā nedēļā zaudēja vien Nicas "ATP World Tour 250" turnīra finālā. Līdz ar to pēdējās trijās nedēļās Monfiss uzvarējis desmit no 11 aizvadītajiem mačiem.

"French Open" turnīra pirmajā kārtā Gulbis pirmdien ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu, gada otrā "Grand Slam" turnīra pirmo kārtu pārvarot pēc trīs gadu pārtraukuma.

Savukārt Monfiss, kurš dalībai sacensībās saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card", pirmajā kārtā smagā cīņā ar 7-6 (10:8), 6-4, 6-7 (3:7), 6-7 (4:7), 7-5 uzvarēja šobrīd ATP ranga sestajā vietā esošo čehu Tomāšu Berdihu.

Trešajā kārtā šī pāra spēcīgākais sportists sacentīsies ar Nīderlandes tenisistu Igoru Sijslingu vai spāni Tomiju Rovredo, kurš izlikts ar 32.numuru.

Tāpat Monfiss otrdien aizvadīja dubultspēļu sacensību pirmās kārtas maču, kurā pārī ar savu tautieti Žoselīnu Uanu ar 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās vācietim Filipam Marksam un Florinam Mergea no Rumānijas.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startē septīto reizi karjerā. Ja 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, pārējās reizes viņš nebija ticis tālāk par otro kārtu, turklāt pēdējos trijos gados zaudēja jau pirmajā mačā.

Pērn Gulbis pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 piekāpās krievam Mihailam Kukuškinam.

Sieviešu vienspēļu turnīrā Latvija nav pārstāvēta, jo karjeru beigusi valsts līdzšinējā labākā sportiste Anastasija Sevastova.

Savukārt sieviešu dubultspēļu sacensībās startēs Līga Dekmeijere pārī ar vācieti Monu Bartelu. Viņas pirmajā kārtā sacentīsies ar austrālietēm Ešliju Bērtiju un Keisiju Delakvu, kuras izliktas ar 14.numuru. Janvārī savā dzimtenē Bērtija un Delakva spēja aizkļūt līdz Austrālijas atklātā čempionāta finālam.

Sieviešu dubultspēļu turnīra izspēle sāksies trešdien, bet Dekmeijere šajā dienā vēl kortā nedosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!