Foto: AP/Scanpix
Prestižais Francijas izdevums "L'Equipe" publiskojis savu prognozi par vīriešu tenisa labāko desmitnieku 2018.gadā, un astotajā vietā šajā sarakstā atvēlēta Ernestam Gulbim, tenisa sabiedrībā.

Francijas izdevuma vērtējumā, lielākais potenciāls kļūt par pasaules pirmo raketi ir 22 gadus vecajam bulgāram Grigoram Dimitrovam, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 28.vietu. Viņam seko Benuā Pairē (24 gadi, šobrīd 26.vieta), Endijs Marejs (26 gadi, otrā vieta), Milošs Raoničs (22 gadi, 16.vieta), Novāks Džokovičs (26 gadi, pirmā vieta), Kei Nišikori (23 gadi, 15.vieta), Bernards Tomičs (20 gadi, 61.vieta), Gulbis (24 gadi, 40.vieta), Jeržijs Janovičs (22 gadi, 23.vieta) un Džeks Soks (20 gadi, 118.vieta).

Prognozēs TOP 10 vieta nav atradusies Rodžeram Federeram un Rafaelm Nadalam. Šveicietis tobrīd būs jau beidzis sportista karjeru, bet traumu nomocītais spānis "kaut kur būs pievērsies makšķerēšanai". Tāpat desmitniekā nebūšot šobrīd potenciāli pasaules tenisa toni nosakošie Martins del Potro, Žo Vilfrīds Tsonga, Tomašs Berdihs un Davids Ferrers.

"L'Equipe" viedoklim prognozē nepiekrīt amerikāņu prestižais izdevums "Sports Illustrated", kas Gulbim neatvēlētu vietu labāko desmitniekā.

"2018.gadā viņš nebūs lielajā tenisā, labi dzīvos Latvijā, priecēs draugus ar stāstiem par to, kā kādreiz gandrīz uzvarēja Nadalu. Domāju, ka Gulbja "zvaigžņu stunda" ir šobrīd - aizraujošs un spēcīgs uzbrukums, liktenīgas kļūdas un dīvaini izteicieni. Ja viņam tomēr paveiksies, viņš varētu būt viens no vadošajiem "negarlaicīgā tenisa" paaudzē," ironiski raksta amerikāņu izdevums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!