Foto: F64

Latvijas tenisists Ernests Gulbis uz turnīru Sanktpēterburgā devies bez trenera un apkalpojošā personāla, bet ar draugiem.

To Gulbis atklāja intervijā pēc uzvaras turnīra pirmās kārtas mačā. Atgādinām, ka turnīra ieskaņā Gulbis ar 6-0, 6-1 sagrāva mājinieku Mihailu Jelginu.

"Laikam jau labāks sākums nevar būt. Labi jutos, lai gan atbraucu tikai pirmdienas vakarā, jo bija Deivisa kausa spēles Rīgā. Otrdien patrenējos 45 minūtes, ļoti labi jutos šodien," uzreiz pēc spēles teica Gulbis. "Vienmēr šeit ierodos ar prieku, Sanktpēterburga ir viena no manām mīļākajām pilsētām."

Gulbis atklāja, ka uz turnīru Sanktpēterburgā devies bez sava trenera austrieša Gintera Bresnika, kurš jau bijis kopā ar tenisistu Deivisa kausa mačos Rīgā. "Neviens no treneru korpusa nav atbraucis man līdzi. Divi draugi atbraukuši. Spēlēšu savam priekam."

Gulbis sevišķi nepievērsa uzmanību tenisa korta segumam, jo tas ir ļoti līdzīgs tādam, kāds bija "Arēnā Rīga" nesen notikušajā Deivisa kausa spēlē Latvija-Somija. "Rīgā kortu taisīja tie paši, kas šeit, atšķiras tikai, kas ir apakšā. Galvenais, ka maz šodien kļūdījos.

Nākamajā kārtā Gulbis spēlēs pret igauni Jurgenu Copu, kuru labi zinājis junioru vecumā. "Sen neesmu viņu redzējis turnīros. Savulaik viņš labi spēlēja, bet nekā pārdabiska. Ja spēlēšu kā šodien bez kļūdām, tad uzvarēšu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!