Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pozīcijā ATP pasaules tenisa rangā pēc Dohas ATP sērijas turnīra nav mainījusies – viņš joprojām saglabā 24.pozīciju.

Atgādinām, ka Dohas turnīrā Gulbis aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 5-7, 4-6 zaudēja pasaules pirmajai raketei Rafaelam Nadalam. Tas latvietim gan neļāva uzlabot pozīcijas rangā.

No citiem Latvijas tenisistiem Andis Juška pakāpies par divām pozīcijām un ieņem 458.vietu, kamēr Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis zaudējuši pa pozīcijai un ierindojas attiecīgi 655. un 703.vietā. Vēl Jānis Podžus ierindojas 1083.pozīcijā, Devids Jukša – 1396.vietā, bet Mārcis Garuts – 1472.vietā.

Pasaules ranga pirmajā vietā ir spānis Nadals, kuram seko serbs Novāks Džokovičs, vēl viens spānis Davids Ferrers un brits Endijs Marejs. Savukārt piektais ATP rangā pašlaik ir argentīnietis Huans Martins del Potro.

Rodžers Federers ierindojas sestajā vietā, septītajā vietā pašlaik atrodas čehs Tomašs Berdihs, astotais ATP rangā pašreiz ir šveicietis Staņislass Vavrinka, kuram seko francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Čonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!