Foto: AP/Scanpix

Kei Nišikori nākamajā nedēļā kļūs par pirmo japāņu tenisistu, kurš spējis iekļūt ATP vienspēļu ranga labāko desmitniekā.

Piektdien Nišikori Madrides "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pieveica spāni Felisiano Lopesu, izcīnot savu 13.panākumu pēc kārtas. Pašlaik 24 gadus vecais Nišikori pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet tagad kļuvis zināms, ka nākamnedēļ viņš pakāpsies vismaz līdz desmitajai pozīcijai.

Martā Nišikori aizkļuva līdz pusfinālam prestižajā Maiami "Masters 1000" turnīrā. Tomēr šajā pusfināla mačā viņš traumas dēļ kortā neizgāja, sacensībās atgriežoties pēc mēneša Barselonas "ATP World Tour 500" turnīrā, kurā triumfēja, pusfinālā pieveicot arī latvieti Ernestu Gulbi.

"Iekļūšana labāko desmitniekā bija mans lielais mērķis. Tagad jāspēlē arvien labāk, lai tur noturētos," izteicās japānis.

Madrides turnīra pusfinālā Nišikori tiksies ar spāni Davidu Ferreru, kurš piektdien ceturtdaļfinālā uzveica Gulbi.

Tikmēr WTA sieviešu dubultspēļu ranga galvgalī nākamajā nedēļā pirmoreiz vēsturē būs Taivānas tenisiste, jo to aizņems Suveja Sje. Pirmo vietu Sje dalīs ar savu pārinieci Šuai Penu no Ķīnas, kura galvgali sasniedza jau iepriekš šogad.

Taivānas un Ķīnas duets Madrides turnīrā piektdien cieta neveiksmi pusfinālā, bet vietu pasaules ranga galvgalī viņas nodrošināja jau pirms tam.

Sje un Pena kopā izcīnījušas 11 WTA titulus un nav zaudējušas nevienā finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!