Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā piedzīvojis kritienu par četrām pozīcijām un tuvākajā laikā var arī zaudēt Baltijas spēcīgākā tenisista titulu.

Pirmdien publicētajā rangā Gulbis noslīdējis uz 82. vietu, bet pozīciju zemāk atrodas lietuvietis Ričards Beraņķis, kuram kāpums par trīs vietām. Beraņķis uz brīdi bija Baltijas labākais tenisists novembrī, bet lielāko daļu rangā augstāk ir bijis Gulbis, kura karjeras rekords ir desmitā vieta. Tikmēr Beraņķis savā karjerā pagaidām pasaules rangā augstāk par 67. vietu nekad nav bijis.

No citiem Latvijas tenisistiem ATP rangā 577.vietu ieņem Miķelis Lībietis, 653. vietu – Mārtiņš Podžus, 1109. vietu – Jānis Podžus, 1363. vietu – Artūrs Lazdiņš, bet 1760. vietu – Mikus Losbergs.

Tikmēr ATP ranga labāko desmitniekā jaunākajā sarakstā bez izmaiņām: līderis ir Novāks Džokovičs, aiz kura seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals, Kei Nišikori, Tomašs Berdihs, Davids Ferrers, Žo Vilfrīds Tsonga un Rišārs Gaskē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!