Foto: AP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā Latvijas pārstāves Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko ar savām partnerēm startēja ar mainīgām sekmēm.

Sevastova pārī ar vācieti Anniku Beku ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-1 pārspēja Elisoni Bai un Lizetu Kebreru no Austrālijas.

Pirmajā setā cīņa ritēja līdzīgi, bet Sevartovai/Bekai neizdevās izmantot trīs setbumbas. Taibreikā latvietes pārstāvētais duets ieguva drošu pārsvaru, ko nosargāja līdz beigām. Savukārt otrajā setā mājiniecēm neizdevās parādīt pietiekami lielu pretestību pretiniecēm.

Sevastova un Beka turnīra turpinājumā spēkosies pret galvenajām favorītēm Kristīnu Mladenoviču un Karolīnu Garsiju no Francijas.

Savukārt Ostapenko pārī ar Katerinu Bondarenko piedzīvoja zaudējumu šveicietei Viktorijai Golubičai un čehietei Kristīnai Plīškovai – 3-6, 5-7.

Ostapenko/Bondarenko šajā mačā nonāca iedzinējos ar 1-4, un šo deficītu vairs neatspēlēja. Savukārt otrajā setā cīņa ritēja saspringti, līdz pie rezultāta 5-5 Golubiča/Plīškova lauza pretinieču servi, bet tad nākamajā geimā viņas noslēdza spēli.

Ostapenko būs vēl viena iespēja spēkoties ar Plīškovu, jo abas tiksies vienspēļu turnīra trešajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!