Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar taivānieti Haočinu Čaņu pirmdien cieta zaudējumu Romas WTA "Premier" dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko un Čaņa, kuras turnīrā bija izliktas ar astoto numuru, ar rezultātu 6-4, 2-6, 6:10 piekāpās vācietei Laurai Zīgemundai un Lielbritānijas tenisistei Džoannai Kontai.

Mača sākumā dueti apmainījās ar breikiem, bet Ostapenko un Čaņa zaudēja arī savu otro servi, ceturtajā geimā nonākot iedzinējos ar 1-3. Sestajā geimā Latvijas un Taivānas duets revanšējās, panākot neizšķirtu 3-3, bet vēlāk seta galotnē vēlreiz nobreikoja pretinieces, uzvarot ar 6-4.

Otrajā setā Ostapenko un Čaņa zaudēja savas pirmās divas serves, kas pretiniecēm ļāva panākt 3-0. Turpinājumā uzvarēja servētājas, Latvijas un Taivānas tenisistei setā zaudējot ar 2-6. Līdz ar to uzvarētājas tika noskaidrotas supertaibreikā, kurā Ostapenko un Čaņa nonāca iedzinējos ar 1:4, taču uzvarēja nākamās trīs izspēles un panāca neizšķirtu. Tiesa, nākamās divas izspēles uzvarēja pretinieces, bet turpinājumā Ostapenko un Čaņa vairs nespēja atspēlēties un cieta zaudējumu 6:10.

Par dalību pirmajā kārtā Ostapenko saņēma vienu WTA dubultspēļu ranga punktu. WTA dubultspēļu rangā Ostapenko ieņem 34. pozīciju, kas par vienu vietu atpaliek no viņas karjeras rekorda. Februārī viņa ar polieti Alicju Rosolsku triumfēja Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīrā, bet aprīļa beigās pārī ar amerikānieti Rakelu Atavo uzvarēja Štutgartes WTA "Premier" sacensībās.

WTA ranga 50. numurs Ostapenko Romas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Šelbiju Rodžersu. Ostapenko māla sezonu iesākusi ļoti veiksmīgi - ieskaitot arī kvalifikācijas sacensības, viņas kontā pašlaik ir 13 uzvaras 16 cīņās.

Tikmēr Latvijas pirmajai raketei Anastasijai Sevastovai, kura šonedēļ rangā ieņem rekordaugsto 18. vietu, pirmajā kārtā pretim būs rumāniete Irina Kamelija Begu. Sevastova māla sezonas ievadā 11 mačos guvusi astoņus panākumus, turklāt pēdējos divos turnīros uzvarējusi četras ranga labākā divdesmitnieka tenisistes, abos piekāpjoties vien rumānietei Simonai Halepai, kura Romā varētu viņai stāties pretim jau trešajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!