Titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals, kurš allaž labi spēlējis uz māla seguma, svētdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, kur iekļuva arī planētas otrā rakete Novaks Džokovičs.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais Nadals trīs setos zaudēja tikai piecus geimus un ar 6-1, 6-2, 6-2 uzvarēja savu tautieti Roverto Bautistu Agutu, kurš izsēts ar 17. numuru.

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Nadals spēlēs 11. reizi karjerā.

Nadals par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis jau deviņas reizes, turklāt viņš cer kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā spējis triumfēt desmit reižu.

Titulētais spāņu sportists ir visu laiku veiksmīgākais Francijas atklātā čempionāta dalībnieks, taču aizpērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet pērn plaukstas savainojuma dēļ izstājās trešajā kārtā. Spānis karjeras laikā ticis pie 14 "Grand Slam" tituliem.

Nadals ceturtdaļfinālā spēkosies ar vēl vienu savu tautieti Pavlo Karrenjo-Bustu, kurš turnīrā izlikts ar 20.numuru. Karrenjo-Busta astotdaļfinālā ar 4-6, 7-6 (7:2), 6-7 (6:8),6-4, 8-6 pārspēja planētas sesto raketi Milošu Raoniču.

Tikmēr Džokovičs ar 7-6 (7:5), 6-1, 6-3 pārspēja spāni Alvertu Ramosu-Vinjolasu, kurš turnīrā izlikts ar 19.numuru.

Džokovičs maija sākumā pārtrauca sadarbību ar savu treneru kolektīvu, piesaistot astoņu "Grand Slam" titulu īpašnieki Andrē Agasi. Abiem šis ir pirmais kopīgais turnīrs, turklāt leģendārais amerikānis par savu darbu nesaņemot atalgojumu.

Džokovičs pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, pirmo reizi karjerā tiekot pie "Roland Garros" galvenās trofejas. Tiesa, nākamajos trijos "Grand Slam" turnīros viņš palika bez tituliem. Serba kontā pagaidām ir 12 šādas raudzes trofejas.

Ceturtdaļfinālā Džokivičs tiksies ar planētas septīto raketi Dominiku Tīmu, kurš tāpat kā Nadals astotdaļfinālā zaudēja tikai piecus geimus. Tīms ar 6-1, 6-3, 6-1 apspēlēja argentīnieti Orasio Zevaljosu, kurš rangā ieņem 65.vietu.

Tīms pagājušajā gadā sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, kas "Grand Slam" turnīros viņam ir labākais sasniegums.

Tikmēr astotdaļfinālu sasniedzis ar astoto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš trešajā kārtā ar 7-5, 6-4, 6-7, (4:7), 0-6, 6-4 pārspēja Dienvidkorejas tenisistu Hjonu Čunu, kurš ATP rangā ieņem 67.pozīciju. Astotdaļfinālā japānis tiksies ar Fernando Verdasko.

Savukārt negaidītu uzvaru trešajā kārtā guvis krievu talants Karens Hačanovs (ATP 53.), kurš ar 7-6 (7:1), 6-3, 6-7 (5:7), 7-6 (7:3) pārspēja ar 21.numuru izlikto Džonu Isneru. Hačanovs astotdaļfinālā tiksies ar pasaules pirmo raketi Endiju Mareju.

Astotdaļfinālā iekļuvis arī ar 15.numuru izliktais Gaels Monfiss, kura pretinieks Rišārs Gaskē trešās kārtas cīņā trešajā setā traumas dēļ izstājās. Tobrīd Monfisa un Gaskē mača rezultāts bija 7-6 (7:5), 5-7, 4-3. Astotdļafinālā Monfiss tiksies ar Stanu Vavrinku, kurš turnīrā izsēts ar trešo numuru.

Šīm trešās kārtas spēlēm vajadzēja noslēgties sestdien, taču lietus dēļ tās tika pārceltas uz svētdienu.

Kā vēstīts, Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230.pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc nedaudz vairāk kā nedēļas viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

Savukārt dāmu turnīrā Aļona Ostapenko ar 2-6, 6-2, 6-4 pārspēja 2010.gada finālisti Samantu Stosuru no Austrālijas, pirmo reizi karjerā sasniedzot kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu, bet Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova svētdien trešās kārtas spēlē ar 1-6, 1-6 piekāpās horvātietei Petrai Martičai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!