Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien, 23. janvārī, uzvarēja Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē, pirmo reizi ilggadējā karjerā iekļūstot "Australian Open" trešajā kārtā.

Gulbis (ATP ranga 256. vieta) otrās kārtas mačā divu stundu un 20 minūšu ilgā cīņā pārliecinoši trīs setos ar 7-5, 6-3, 6-2 pieveica slovēni Aljažu Bedeni (ATP ranga 55. vieta), svinot savu piekto uzvaru pēc kārtas. Gulbis pirms tam pārvarēja trīs atlases kārtas, bet tagad guvis vēl divas uzvaras. Latvijas labākajam tenisistam šāda uzvaru sērija nav padevusies jau vairākus gadus.

Mačam bija jāsākas jau pulksten 2:00 pēc Latvijas laika, tomēr naktī Melburnā bija pamatīgas lietusgāzes, kas atnesa arī pelnus no Austrālijā valdošajiem ugunsgrēkiem. Tas neļāva rīkotājiem laicīgi sagatavot tos kortus, kuri nebija apjumti, tādēļ kavējās arī Gulbja spēle. Neilgi pēc mača sākuma Melburnā sākās lietus, līdz ar to Gulbja spēle tika pārtraukta un atsākās pēc apmēram stundas.

Saraustītais grafiks neietekmēja Gulbi, kurš "Australian Open" rāda sen neredzēti stabilu, lielisku sniegumu. Spēles piektajā geimā Gulbis atspēlēja dubulto breikbumbu, bet pats lauza pretinieka servi 12. geimā, uzreiz arī uzvarot setu.

Otrajā setā Gulbis atspēlēja sešas breikbumbas, kas bija arī pēdējās pretiniekam šajā spēlē. Gulbis bez liekas nervozēšanas sagaidīja savas iespējas, sestajā geimā lauza pretinieka serves geimu, kas viņam nodrošināja uzvaru otrajā setā. Trešajā setā jau sākumā Gulbis izvirzījās vadībā ar breiku un nosargāja pārsvaru, iekļūstot starp 32 labākajiem tenisistiem šī gada "Australian Open".

Par iekļūšanu trešajā kārtā Gulbis ir nopelnījis 90 ieskaites punktus, kuriem klāt vēl nāk 25 punkti par kvalifikācijas pārvarēšanu. Veiksmīgais sniegums ļaus Gulbim veikt iespaidīgu kāpumu ATP pasaules rangā - viņš atgriezīsies TOP 200 un pēc pusotras nedēļas jaunākajā sarakstā būs ap 175. vietu.

Tagad "Australian Open" trešajā kārtā Gulbis spēlēs pret turnīra desmito numuru Gēlu Monfisu, kurš ar 4-6, 7-6 (10:8), 6-4, 7-5 uzvarēja horvātu Ivo Karloviču. Gulbis šo maču aizvadīs sestdien, 25. janvārī.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles testa tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!