Foto: AFP/Scanpix/LETA

Planētas pirmā tenisa rakete Rafaels Nadals pirmdien, 27. janvārī, pēc uzvaras ar 6-3, 3-6, 7-6 (8:6), 7-6 (7:4) pār mājinieku Niku Kiriosu nodrošināja sev iekļūšanu Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Pirmo reizi vietu "Australian Open" labāko astotniekā garantēja arī Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs un austrietis Dominiks Tīms.

2009. gada "Australian Open" čempions Nadals apliecināja, kādēļ šobrīd ir planētas pirmā rakete, un no cīņas par čempiona titulu izslēdza mājinieku cerību Kiriosu. Abi tenisisti pērn tikās Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā, un spānis toreiz uzvarēja gandrīz ar identisku rezultātu (6-3, 3-6, 7-6 (7:5), 7-6 (7:3)).

Kirioss pirms spēles godināja traģiski bojā gājušo basketbola leģendu Kobi Braientu, kortā iznākot NBA kluba Losandželosas "Lakers" krekliņā ar 8. numuru un Braienta vārdu.

Pirmajā setā savu pirmo serves geimu zaudēja pasaules ranga 26. rakete Kirioss, kas ļāva spānietim izcīnīt visai vieglu 6-3 uzvaru. Līdzīgā manierē savu servi otrā seta ievadā pazaudēja arī Nadals, vēlāk gan to labojot, uzvarēdams Kiriosa servi, taču mājinieks jau nākamajā geimā uz to atbildēja ar ATP ranga līdera serves laušanu un uzvaru setā ar 6-3.

Trešais un ceturtais sets aizritēja ļoti saspringtā gultnē, tādējādi uzvarētāju noskaidrojot taibreikā. Trešā seta "papildus raundā" Nadals divreiz lauza austrālieša servi, uz ko mājinieks atbildēja ar raketes triekšanu pret zemi. Arī ceturtā seta "tie break" Kirioss divreiz kļūdījās savā servju izspēlē, kā rezultātā trīs stundu un 46 minūšu ilgajā cīņā pārāks izrādījās spānis.

Latvijas pirmās raketes Ernesta Gulbja pāridarītājs turnīra trešajā kārtā Gēls Monfiss ar 2-6, 4-6, 4-6 piekāpās 26 gadus vecajam Austrijas sportistam Dominikam Tīmam, kurš savu karjerā pirmo Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla cīņu aizvadīs pret turnīra favorītu Nadalu.

Savu pirmo uzvaru pār Krievijas sportistu Daniilu Medvedevu izcīnīja 2014. gada čempions Stens Vavrinka, kas gandrīz trīs ar pusi stundu ilgā cīņā ar 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (7:2), 6-2 nodrošināja sev vietu labāko astotniekā.

Vavrinka mačā par iekļūšanu pusfinālā spēkosies ar planētas septīto raketi Aleksandru Zverevu, kurš astotdaļfināla mačā trīs setos ar 6-4, 6-4, 6-4 bija pārāks par Krievijas tenisistu Andreju Rubļovu.

Līdz ar to kļuvuši zināmi visi "Australian Open" ceturtdaļfināla pāri vīriešu vienspēlēs. Otrdien cīņā par vietu pusfinālā Rodžers Federers tiksies ar Tenisu Sandgrenu, bet Novāks Džokovičs spēkosies ar Milošu Raoniču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!