Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šveices tenisa leģenda otrdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā atspēlējās mačā pret ASV tenisistu Tenisu Sandgrēnu un 15.reizi iekļuva turnīra pusfinālā.

Federers, kurš turnīrā izsēts ar trešo numuru, ar 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (10:8), 6-3 pieveica Sandgrēnu (ATP 100.).

Seškārtējais Austrālijas čempions Federers zaudēja punktu servējot otrā un trešā seta otrajā un astotajā geimā, bet ceturtā seta desmitajā raundā trīsreiz vairāk bija amerikānim, Sandgrēnam neizmantojot pirmās trīs mačbumbas.

Taibreikā pēc Sandgrēna netveramas serves rezultāts tapa 6:3 viņa labā. Federers atspēlējās ar divām pretinieka kļūdām sitienos no neērtās puses un ar lielisku izspēli. Vēl divreiz amerikānim nākamo četru punktu izspēlē bija iespēja pabeigt spēli, ko viņš neizmantoja, divus pēdējos punktus setā zaudēdams ar nepiespiestajām kļūdām sitienos no ērtās puses.

Piektā seta sestajā geimā šveicietis izmantoja jau pirmo pretinieka pasniegto breika iespēju, panākot 4-2, un devītajā geimā pabeidza neticamo atspēlēšanos pēc trim pēc kārtas pretinieka kļūdām.

"Jums dažreiz vienkārši ir jāpaveicas," pēc mača teica uzvarētājs. "Es nebiju pelnījis šo panākumu, taču es te stāvu kā uzvarētājs un esmu acīmredzami ļoti laimīgs."

Par Federera pretinieku vēlāk kļuva serbs Novāks Džokovičs, kurš ir pasaules otrā rakete. Viņš ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-3, 7-6 (7:1) droši pārspēja kanādieti Milošu Raoniču (ATP 35.).

Savukārt sieviešu vienspēļu turnīrā pasaules ranga līdere Ešlija Bārtija ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-2 uzvarēja Petru Kvitovu, kura rangā ierindojas astotajā pozīcijā.

Bārtija par vietu finālā sacentīsies ar Sofiju Keninu (WTA 15), kura savā pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-4 pieveica Onsu Žabūru (WTA 78).

Bārtija ir pirmā "Australian Open" mājiniece, kura sasniegusi pusfinālu kopš Vendijas Tērnbulas 1984. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!