Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Profesionālo karjeru noslēgušais Ukrainas tenisists Aleksandrs Dolgopolovs pēc šaušanas prasmju apgūšanas devies uz Ukrainas galvaspilsētu Kijivu, lai cīnītos par savas dzimtenes brīvību, sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja sportists.

Dolgopolovs publiskajā paziņojumā saka, ka dienu pirms kara sākuma ar savu māti un māsu devies uz Turciju. Viņš skaidro, ka balstījies uz izlūkošanas aģentūru informāciju, bet valsti pametis, lai vispirms nodotu vēstījumu pasaulei par Ukrainā notiekošo un savāktu naudu valsts armijai.

"Tobrīd sāku trenēties šaušanā, un man ļoti paveicās, ka bijušais profesionālais armijnieks mani apmācīja kādas piecas līdz septiņas dienas. Kā dzirdēja par manu mērķi, viņi bija ļoti priecīgi palīdzēt. Liels paldies mūsu draugiem no Turcijas," raksta ukrainis.

"Nedēļas laikā par Rembo nekļuvu, bet ar ieročiem rīkojos ļoti komfortabli," piemin Dolgopolovs, kurš uzsver, ka treniņu apstākļos var trāpīt no 25 metru distances.

Sportists pirms ceļa mājup nopircis sev un armijai ložu necaurlaidīgas vestes, kā arī citu aprīkojumu, bet tad caur Eiropu braucis uz Kijivu.

"Šīs ir manas mājas, un mēs tās aizsargāsim! Esmu lepns, cik vienota ir šī valsts zem traka diktatora spiediena," nosaka Dolgopolovs.

Sportists bijis aktīvs arī sociālajā vietnē "Twitter", kur norādījis uz Krievijas armijas barbarisko rīcību pret civiliedzīvotājiem. Ukrainis trešdien publicēja attēlu ar savu aprīkojumu, nosakot, ka savulaik viņš varējis talkā ņemt tenisa raketi.

33 gadus vecais Dolgopolovs karjeras laikā uzvarēja trijos ATP turnīros, bet 2012. gada janvārī sasniedza pasaules ranga 13. vietu. Viena no viņa uzvarām ATP turnīru finālos ir pret izcilo Rafaelu Nadalu, kuru viņš "Rio Open" turnīra finālā pieveica uz spānim parocīgā māla seguma.

2021. gadā ukrainim plaukstas savainojuma dēļ nācās priekšlaikus noslēgt profesionālā tenisista karjeru.

Jau neskaitāmi Ukrainas sportisti publiski paziņojuši, ka dosies cīnīties savas valsts labā. Galvaspilsētu aizstāv tās mērs Vitālijs Kļičko un viņa brālis Vladimirs Kļičko, kurš domē strādā par padomdevēju. Teritoriālās aizsardzības vienībai pievienojies slavenais bokseris Oleksandrs Usiks. Ieročus rokās arī ņēmis skeletonists Vladislavs Heraskevičs, futbola kluba Tiraspoles "Sheriff" treneris Jurijs Vernidubs, biatlonists Dmitro Pidručnijs un vairāki citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!