Foto: F64
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis ceturtdien Šveicē "Challenger 75" sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās iekļuva pusfinālā.

Lībetis kopā ar šveicieti Luku Margaroli ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 7-5 pārspēja Monako un Austrijas pāri Romēns Arneodo/Sems Vaisborns, kas turnīrā bija izsēts ar otro numuru.

Pusfināla sasniegšana dod 30 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā Latvijas un Šveices duets ar 6-7 (3:7), 7-6 (9:7), 10:7 guva panākumu pār Lielbritānijas un Nīderlandes duetu Liams Broudijs/Jelle Sels.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas. "Challenger" līmenī nevienā no sacensībām viņam neizdevās tikt tālāk par otro maču.

2014.gadā Lībietis Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" sacensību titulu, divus gadus vēlāk šāda ranga sacensībās izcīnot vēl vienu trofeju.

2017.gadā Lībietis uz neilgu brīdi Ernestam Gulbim atņēma valsts pirmās raketes godu vienspēlēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!