Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien pārī ar Ukrainas sportisti Ludmilu Kičenoku cieta zaudējumu Sinsinati "WTA 1000" dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

Ar piekto numuru sacensībās izsētais Latvijas/Ukrainas pāris ar 6-7 (4:7), 1-6 piekāpās ASV duetam Eliša Pārksa/Teilore Taunsenda.

Pirmo setu ar servi sāka Latvijas/Ukrainas duets, ceturtajā geimā izmantojot otro breikbumbu pēc kārtas un panākot 3-1. Pretinieces līdzīgi atspēlējās devītajā geimā, bet taibreikā, kurā pirmo punktu guva Ostapenko ar Kičenoku, amerikānietes panāca 4:1, pārsvaru noturot.

Otrajā setā ASV duets dominēja, uzvarot otro un ceturto geimu, kad servēja pretinieces, pie tam ceturtajā geimā neļaujot Latvijas/Ukrainas duetam uzvarēt ne izspēlē.

Tikai pēc 0-5 Ostapenko ar Kičenoku uzvarēja pirmo geimu setā, geimu uzvarot "sausā", tomēr jau nākamajā geimā amerikānietes uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko un Kičenoka nopelnīja pa 105 pasaules dubultspēļu ranga punktiem.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar Kičenoku ar 7-5, 7-5 pieveica Ulriki Eikeri no Norvēģijas un ķīnieti Džu Liņu.

Ostapenko un KIčenokai pirmajā kārtā vajadzēja tikties ar čehietēm Karolīnu Muhovu un Marketu Vondroušovu, taču viņas no turnīra izstājās priekšlaicīgi, līdz ar ko iespēju startēt ieguva Eikere/Liņa.

Uzvarētājas ceturtdaļfinālā tiksies ar turnīra ceturtajām raketēm Desireju Kravčiku no ASV un nīderlandieti Demiju Shūrsu.

Jau ziņots, ka vienspēļu sacensībās Ostapenko trešdien otrajā kārtā atzina pasaules ceturtās raketes Jeļenas Ribakinas no Kazahstānas pārākumu.

Turnīrs no 14.līdz 20.augustam Sinsinati norisinās cietā seguma kortos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!