Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien otrajā kārtā izstājās no "WTA 1000" turnīra, ar rezultātu 7-6 (8:6), 2-6, 4-6 piekāpjoties Kazahstānas tenisistei Jeļenai Ribakinai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vietu, bet Ribakina rangā ierindojas ceturtajā pozīcijā un ar tādu pašu numuru izsēta turnīrā. Šī abām tenisistēm bija piektā savstarpējā spēle, un Ostapenko uzvarējusi divās no tām.

Latvijas tenisiste mača ievadā nonāca iedzinējos ar breika deficītu, tomēr viņa uzreiz spēles rezultātu spēja izlīdzināt. Ostapenko brīdi vēlāk pārņēma vadību ar 5-3, tomēr aizvadīja ļoti neveiksmīgu geimu, servējot par uzvaru setā. Abas tenisistes galotnē apmainījās ar lauztām servēm, līdz cīņa nonāca taibreikā. Ostapenko tajā atspēlējās no 2:5 un līdzīgā cīņā ieguva vajadzīgo pārsvaru.

Otrajā setā abas tenisistes pie savas serves darbojās veiksmīgi līdz rezultātam 2-2. Tad Ribakina pārņēma spēles kontroli un uzvarēja vēl četrus geimus pēc kārtas. Savukārt trešajā setā Ostapenko nonāca iedzinējos ar rezultātu 1-3. Ceturtajā geimā viņai bija breika iespēja, tomēr viņa nespēja līdzsvarot spēli. Nedaudz vēlāk viņa pie Ribakinas serves ieguva divkāršo breikumbu un šoreiz to realizēja, spēles rezultātam kļūstot 4-4.

Tomēr tam sekoja vājš serves geims, Ribakina atguva vadību un pēc tam ar otro piegājienu savā serves geimā realizēja mačbumbu.

Sinsinati turnīrs Ostapenko līdz šim nav bijis veiksmīgs, un viņai tikai 2021. gadā sasniegusi trešo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!