Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja šajā sezonā pārliecinoši kļuva par Latvijas tenisa otro numuru, un ar savu sniegumu viņa soli pa solim tuvojas kārotajam Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga labāko simtniekam. Sasniegtie rezultāti ļauj beidzot sezonu pabeigt finansiālos "plusos", taču nopelnītā nauda ļauj vēl vairāk investēt savā personīgajā izaugsmē.

Semeņistaja šajā sezonā izcīnīja 40 uzvaras, uzvarēja četros Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) vienspēļu turnīros, "WTA 125" līmeņa turnīrā Rumānijā sasniedza pusfinālu, kā arī prestižajā Vimbldonā sasniedza kvalifikācijas izšķirošo kārtu. Sezonas laikā bija arī jāuzklausa Latvijas Tenisa savienības (LTS) aizrādījums par spēlēšanu dubultspēlēs kopā ar tenisisti no Krievijas, un viņa atzīst, ka šajos laikos vajadzēja būt apdomīgākai.

Progress agresivitātē


Šosezon aizvadītas 64 spēles, kurās izcīnītas 40 uzvaras un piedzīvoti 24 zaudējumu. Kā jūties pēc tik saspringtas sezonas?

Protams, esmu nogurusi, bet tas ir normāli, jo pēc sezonas noguruši ir visi tenisisti. Es piedalījos daudzos turnīros, bet lielais spēļu skaits nozīmē, ka man veicās diezgan labi. Novembrī man bija neliela pauze, bet pēc tam atkal devos piedalīties turnīrā Spānijā.

Šajā sezonā uzvarēti četri ITF sērijas turnīri, vienā WTA turnīrā izdevās iekļūt pusfinālā, biji vienas uzvaras attālumā no kvalificēšanās "Grand Slam" turnīram. Kas bija šīs sezonas augstākais punkts?

Es biju ļoti priecīga par iespēju piedalīties "Grand Slam" turnīru kvalifikācijās, turklāt tur izdevās uzvarēt divās spēlēs. To, ka būšu tik tuvu dalībai Vimbldonas pamatturnīrā, negaidīju, jo tas ir tik īpašs turnīrs. Man ļoti daudz nozīmē, ka kvalifikācijas otrajā kārtā uzvarēju Veru Zvonarevu. No četriem ITF tituliem šogad man lielāko prieku sagādāja uzvara Liepājā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs kopā ar Danielu Vismani. Tas bija īpašs turnīrs. Protams, jebkura uzvara turnīrā ir liels notikums, bet šogad panākumi Meksikā un Latvijā bija spilgtākie.

Tev šis bija izteikts izlaušanās gads. Kas bija galvenās izmaiņas, kuras tev palīdzēja demonstrēt tik labu sniegumu un kāpt pa WTA ranga kāpnēm?

Mūsu iepriekšējā sarunā stāstīju, ka cenšos spēlēt agresīvāku tenisu, lai turpinātu uzlabot savu sniegumu. Es domāju, ka tieši tas arī man palīdzēja, jo tieši šajā aspektā progresēju. Protams, spēlējot WTA turnīros, es uzreiz sajutu līmeņa atšķirību. Kad spēlēju pret "Top 100" tenisistēm, es jutu, ka viņas ir labākas gandrīz visos spēles aspektos. Īpaši spēles ātrumā un spējā koncentrēties, kas viņām palīdzēja labāk nospēlēt svarīgos brīžos. Es sapratu, ka šāda līmeņa pretinieces svarīgos brīžos ir vairāk fokusētas, jo viņas zina, kas jādara. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!