Foto: DELFI

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc pagājušajā nedēļā aizvadītā atgriešanās turnīra Andorā pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā ierindojas 849. vietā.

Jau vēstīts, ka Sevastova Andoras "WTA 125" sērijas turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā, kas palīdzēja viņai atgriezties WTA rangā un uzreiz kļūt šī brīža par Latvijas piekto raketi.

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko šobrīd ierindojas 13. vietā, un šajā pozīcijā arī noslēgs 2023. gadu. Darja Semeņistaja šajā nedēļā piedzīvojusi astoņu pozīciju kritumu, kas viņai šobrīd ļauj ierindoties 142. vietā.

Pasaules ranga ceturtajā simtā atrodamas Diāna Marcinkeviča un Daniela Vismane. Marcinkeviča pēc 32 pozīciju kāpuma ieņem 343. vietu, savukārt Vismane atrodama 371. pozīcijā.

Aiz Sevastovas no Latvijas tenisistēm atrodamas Kamilla Bartone (1009.), Anna Ozerova (1043.), Margarita Ignatjeva (1145.) un Valērija Kargina (1332.).

Labāko trīsdesmitniekā izmaiņas nav notikušās un pirmā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko neatkarīgo sportiste Arina Sabaļenka un amerikāniete Koko Gofa. Jeļena Ribakina no Kazahstānas ir ceturtā, ASV sportiste Džesika Pegula - piektā. Sestā ir tunisiete Onsa Žabēra, septītā - Markēta Vondroušova no Čehijas, astotā ir viņas tautiete Karolīna Muhova, devītā joprojām ir grieķiete Marija Sakari, bet labāko desmitnieku noslēdz vēļ viena Čehijas spēlētāja Barbora Krejčīkova.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!