Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Andoras "WTA 125" turnīra otrajā kārtā ar 6-7 (3:7), 6-1, 6-4 uzvarēja ukrainieti Dajanu Jastremsku un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 29 WTA ranga punktus un 3478 ASV dolāru prēmiju. Iegūtie punkti viņai ļaus atgriezties pasaules rangā.

Sevastova Andoras WTA turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar spānieti Marinu Basolu Riberu (WTA 145.). Viņa šajās sacensībās izlikta ar sesto numuru. Tikmēr Jastremska bija izlikta ar ceturto, viņa rangā atrodama 106. pozīcijā.

Latvijas un Ukrainas spēlētāju divcīņā viņas pirmajos četros geimos apmainījās ar breikiem, bet pirmā seta izskaņā Sevastova ar vēl vienu breiku panāca 5-4. Viņa varēja servēt par uzvaru setā, taču Jastremska tā vietā lauza viņas servi. Uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kur pārāka ar 7:3 bija agresīvāk spēlējošā ukrainiete.

Arī otrais sets sākās ļoti līdzvērtīgā duelī, tomēr aizsardzības stila spēlētāja Sevastova pārņēma iniciatīvu un divreiz pēc kārtas nobreikoja pretinieci, pēcāk svinot panākumu ar 6-1. Tādējādi cīņas uzvarētāja noskaidrojās izšķirošajā setā. Arī tas iesākās punkts punktā, neviena neieguva breiku līdz septītajam geimam, kad Latvijas tenisiste neļāva Jastremskai pie savas serves uzvarēt pat vienā izspēlē.

Šo breika pārsvaru Sevastova beigās arī diezgan droši nosargāja un svinēja pelnītu uzvaru visā spēlē.

Portāls "Delfi" piedāvāja Sevastova un Jastremskas mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!