Foto: Kadrs no video

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien pārvarēja "Australian Open" otro kārtu, pieveicot Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču. Iepriekšējā abu tenisistu spēlē 2021. gada Vimbldonas čempionātā starp abām kortā
izcēlās strīds, bet par to Tomljanoviča vairs nedomā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko ceturtdien "Australian Open" otrās kārtas spēlē ar 6-0, 3-6, 6-4 pārspēja Tomljanoviču, un trešās kārtas spēlē sestdien tiksies ar Viktoriju Azarenku.

Tenisā daudzi joprojām nav aizmirsuši, kāda bija Ostapenko un Tomljanovičas spēle Vimbldonas čempionātā 2021. gadā, kad Austrālijas tenisiste mača laikā apsūdzēja rīdzinieci traumas simulēšanā. Toreiz trīs setu duelī Ostapenko ar 6-4, 4-6, 2-6 zaudēja Tomļanovičai, bet latviete trešajā setā pie rezultāta 0-4 lūdza medicīnisko palīdzību, ko parasti dara, kad tenisistes mainās laukuma pusēm. Tomljanoviča iebilda pret Ostapenko taktisko soli un teica tiesnesim, ka viņa tēlo. Pēc tam arī starp abām bija vārdu apmaiņa.

"Viņa var teikt, ka bija savainota. Es nedomāju, ka viņa tā bija," pēc uzvaras 2021. gadā teica Tomljanoviča. "Visa mača laikā viņai viss bija kārtībā, bet pēkšņi viņa prasīja medicīnisko pauzi pie 0-4. Viņa vienkārši gribēja mani izsist no spēles. Manuprāt, tā ir apkaunojoša izturēšanās no kāda, kurš ir "Grand Slam" čempions, jo bērni uz viņu skatās un to redz."

Tas arī bija vienīgais Ostapenko zaudējums pret Tomljanoviču. Spēli "Australian Open" turnīrā ceturtdien Ostapenko iesāka ar uzvarētu pirmo setu 19 minūšu laikā, bet pēc tam cīņas gaita izlīdzinājās, un uzvarētājs noskaidrojās trešā setā, kad Ostapenko lauza pretinieces servi un panāca 3-2. Šo pārsvaru Latvijas tenisiste noturēja. Pēc mača abas tenisistes draudzīgi sarokojās un viena otrai smaidīja.

"Kas es eju kortā, es domāju tikai par spēlēšanu. Es varu paslavēt, kā viņa nospēlēja. Es ļoti cienu viņas spēli," pēc spēles teica Tomljanoviča, kuru citēja portāls "nine.com.au". "Tas, kas notika iepriekš, vairs nav svarīgi. Es domāju, ka starp mums ir cieņa. Viņa savos vārdos pēc spēles bija ļoti laipna, kad mēs viena otrai paspiedām roku. Viņa teica, ka ir priecīga mani redzēt atgriežamies."

Aizvadītās sezonas Austrālijas tenisistei bija diezgan sarežģītas, jo viņai vajadzēja cīnīties ar savainojumiem.

"Kā sportiste, es šos vārdus ļoti to novērtēju. Es viņai vēlēju veiksmi. Tā kā viss ir kārtībā," norādīja Tomljanoviča.

Pēcspēles intervijā kortā Ostapenko apstiprināja, ka viņa priecājas, ka Tomljanoviča ir atgriezusies tenisā. "Es ziņu, ka viņai bijuši savainojumi. Lieliski, ka viņa atkal spēlē tik labi," teica Latvijas tenisiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!