Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu pusfinālā trešdien, 24. janvārī, sensacionāli iekļuva ukrainiete Dajana Jastremska, kurai viens no treneriem ir latvietis Mārcis Garuts.

"Australian Open" ceturtdaļfinālā kvalifikāciju pārvarējusī Jastremska 78 minūšu laikā ar 6-3, 6-4 pieveica čehieti Lindu Noskovu, pirmo reizi karjerā sasniedzot "Grand Slam" pusfinālu un ierakstot savu vārdu tenisa vēsturē. 23 gadus vecā ukrainiete, kura šobrīd pasaules rangā ir tikai 93. vietā, ir tikai otrā tenisiste "Australian Open" mūsdienu vēsturē, kas pārvarējusi kvalifikāciju un aizcīnījusies līdz pusfinālam. 1978. gadā pirmo reizi ko tādu paveica Kristīne Storeja.

Pirmajā setā Jastremska atspēlēja breiku, uzvarēja piecus no pirmā seta pēdējiem sešiem geimiem un svinēja panākumu ar 6-3. Ukrainiete pirmajā setā izmantoja abas breikbumbas.

Otrajā setā Jastremska septītajā geimā lauza pretinieces servi, ar ko bija pietiekami, lai svinēto panākumu setā ar 6-4 un nodrošinātu sev iekļūšanu pusfinālā.

Garuts trenēt Jastremsku sāka 2023. gada sākumā un pagājušā gada rudenī vienojās par sadarbības tuirpināšanu.

Cīņā par vietu finālā Jastremskas pretiniece būs Ķīnas sportiste Džena Cjiņveņa (WTA 15.), kura ceturtdaļfinālā ar 6-7 (4:7), 6-3, 6-1 pieveica Annu Kaļinsku (WTA 75.) un pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

Otrajā pusfinālā spēkus mēros pagājušā gada čempione Arina Sabaļenka (WTA 2.) un ASV tenisiste Koko Gofa (WTA 4.)

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!