Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par lielu sensāciju tenisā pirmdien parūpējās Itālijas tenisists Luka Nardi, kurš no prestižā Indianvelsas turnīra izslēdza pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču.

Pasaules rangā 123. vietā esošais Nardi Indianvelsas turnīrā iekļuva kā "laimīgais zaudētājs". Viņš piedalījās kvalifikācijas turnīrā, bet nepārvarēja otro kārtu, kad piekāpās Davidam Gofēnam. 20 gadus vecais itālis gan ieguva iespēju piedalīties pamatturnīrā, kad cits tenisists savu dalību tomēr atsauca.

Savu lielo iespēju piedalīties Indianvelsā Nardi izmantojis pilnībā. Pamatturnīra pirmajā kārtā viņš ar 6-3, 3-6, 6-3 pārspēja ķīnieti Džanu Džiņdženu, bet otrajā kārtā viņu sagaidīja Džokovičs.

Šajā mačā Nardi ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-3 pieveica pasaules ranga līderi, kļūstot par viszemāk rangā esošo tenisistu, kuram "WTA 1000" vai "Grand Slam" līmenī izdevies pieveikt Džokoviču.

"Domāju, ka pirms šī vakara neviens nezināja, kas es esmu," sacīja Nardi. "Ceru, ka skatītājiem patika spēle. Esmu ļoti apmierināts ar šo spēli."

Astotdaļfinālā Nardi spēkosies ar pasaules ranga 17. numuru Tomiju Polu.

Savukārt pieckārtējam Indianvelsas turnīra uzvarētājam Džokovičam turnīrs noslēdzās negaidīti ātri.

"Viņš pamatturnīrā iekļuva kā laimīgais zaudētājs, tāpēc viņam tiešām nebija ko zaudēt. Viņš spēlēja lieliski un uzvarēja pelnīti. Es biju vairāk pārsteigts par savu līmeni. Mans līmenis bija ļoti, ļoti slikts," sacīja Džokovičs. "Viņam bija lieliska diena. Man bija ļoti slikta diena. Tāpēc rezultāts man bija negatīvs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!