Foto: Aleksi Pitkanen/IFF

Latvijas komanda svētdien Lahti kļuva par pirmo pasaules čempioni 3x3 florbolā, vēsta Latvijas Florbola savienība (LFS).

Finālā Latvijas izlase pēcspēles metienu sērijā ar 10:9 uzvarēja Zviedrijas valstsvienību.

Apakšgrupu turnīrā latvieši ar 24:1 sagrāva ASV un ar 8:1 Vāciju, bet pret Somiju piedzīvoja vienīgo zaudējumu (6:9) turnīrā. Astotdaļfinālā ar 9:5 tika pārspēta otra Somijas vienība, bet ceturtdaļfinālā nekādas cerības uz panākumu netika dotas jaunzēlandiešiem (23:5), kas nozīmēja, ka pusfinālā nūjas krustos abi Latvijas izlašu sastāvi. "Latvija-1" vīriem ar 9:6 izdevās revanšēties "Latvija-2" par neseno zaudējumu Latvijas pirmā čempionāta finālā un sasniegt zelta spēli.

Latvijas izlases sastāvu veidoja Kocēnu "Rubenes" kluba komanda, kas aprīlī notikušajā Latvijas pirmajā čempionātā šajā florbola paveidā ieguva tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskajā arēnā. Zelta sastāvā spēlēja Juris Zilberts (kapteinis), Dāvis Zēmelis, Matīss Celms, Ingars Matisons, Jēkabs Keišs, Kristers Babris, Markuss Dumpis, Kārlis Bitmanis un Roberts Trepšs (vārtsargs).

Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) organizētais pirmais pasaules čempionāts 3x3 florbolā bija divu dienu turnīrs, kas norisinājās 11. un 12.maijā. Čempionātā piedalījās 29 vīriešu komandas no 21 valsts un 13 sieviešu komandas no 12 valstīm.

3x3 florbols ir klasiskā florbola paveids, kuru spēlē iekštelpās, izmantojot samazinātus laukuma izmērus un spēlētāju skaitu.

Dažādos sporta veidos tiek ieviesti 3x3 paveidi, un Latvijai līdz šim izdevies veiksmīgi ienākt tajos. Kā zināms, Latvijas 3x3 basketbola komanda kļuva par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem, 2021. gadā izcīnot Tokijas spēļu zelta medaļas, bet 2024. gadā Latvijas U-16 hokejisti kļuva par pirmajiem Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempioniem 3x3 hokejā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!