2011. gada Latvijas čempionā šautriņu mešanā triumfēja pieredzējuši meistari - septīto čempiones titulu izcīnīja Zeltīte Strade, bet pie otrā čempiona titula tika Aigars Strēlis, turklāt šis turnīrs arī bija zīmīgs ar to, ka tika sasniegts jauns apmeklētības rekords Latvijas reitinga sacensībās.

Kopumā uz sacensībām bija ieradušies 84 dalībnieki - 64 kungi un 20 dāmas - no dažādām Latvijas malām.

Kungu konkurencē jau ceturtdaļfinālā tika "apstādināts" galvenais pretendents uz Latvijas čempiona titulu Madars Razma (ŠMK "Priekule"), kurš pērnā gada nogalē izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu. Madars visas iepriekšējās sezonas laikā demonstrēja ļoti saturīgu spēli un sezonas kopvērtējumā ieņēma 2. vietu. Taču šoreiz viņš atzina Gata Lancera ("Cēsis 50") pārākumu, kurš vēlāk aizcīnījās līdz finālam.

Finālā tikās Gatis Lancers, kurš ir jaunpienācējs šai sporta veidā, un Aigars Strēlis, kurš ir spēlētājs ar ļoti bagātu pieredzi. Šoreiz gan jāsaka, ka pieredze diezgan pārliecinoši ņēma virsroku, un Aigars finālā ar 3:0 pārspējot pretinieku, izcīnīja sev jau otro Latvijas čempiona titulu. Iepriekš šāds panākums viņam padevās 2005. gadā.

Dāmu konkurencē uz cīņu par čempiones titulu bija ieradušās 20 dāmas, starp kurām bija arī uz to brīdi seškārtējā Latvijas čempione Zeltīte Strade, pagājušā gada sezonas labākā spēlētāja un 2009. gada Latvijas čempione Vita Grebska, kā arī divkārtējā un aktīvā Latvijas čempione Ligita Vilks, kura arī tika uzskatīta par galveno favorīti cīņā par čempiones titulu.

Finālā atkārtojās pagājušā gada scenārijs, tikai šoreiz Ligitai Vilks neizdevās atkārtot iepriekšējo sasniegumu – viņa atzina Zeltītes Strades pārākumu ar 0:2

Gandarījuma turnīrā uzvaru izcīnīja Oskars Kovaļevskis ("Bauskas Darts"), kurš finālā ar 2:0 pārspēja Marselu Frīdenbergu.

Kungiem pāru konkurencē piedalījās 28 pāri, kuri tika salozēti 8 apakšgrupās. Pēc apakšgrupu spēlēm divi labākie dueti no katras grupas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Finālā fantastisku sniegumu nodemonstrēja Aigars Strēlis, kurš vidēji sērijā guva 82,89 punktus kamēr viņa pāriniekam Madaram Razmam pieticīgi 53,63 punkti, bet ar to pietika, lai Aigars ar Madaru svinētu uzvaru spēlē ar 4:0, jo oponentiem, īpaši Žanim Buklovskim, spēle fināla "neaizgāja" un neizdevās pat izrādīt sīvu pretestību. Guntaram Grebskim fināla spēlē vidēji sērijā 66,47 gūti punkti, bet Bulkovskim vien 55,00.

Dāmu pāru konkurencē bija pietiekušies 12 dueti, taču ģimenes apstākļu dēļ viens nevarēja ierasties un dāmas palika 11 pāru sastāvā..

Dāmu pāru finālā nu jau šķiet ierasti tiek izspēlēts maksimālais legu skaits un izņēmums nebija arī šī reize, kad izšķirošajā legā veiksmīgāks izrādījās Vitas Grebskas un Zeltītes Strades duets, kuras svinēja uzvaru spēlē ar 4:3.

Strade fināla laikā vidēji vienā sērijā guva 47,47 punktus, kamēr Grebska - 35,02. Savukārt viņu pretinieces Areta Kovaļevska un Elīna Putniņa nospēlēja ļoti līdzīgi - Aretai 41,01 un Elīnai 40,31 vidēji sērijā gūts punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!