Vismaz fiziskajā ziņā Latvijas vīriešu florbola valstsvienībai nākamajā pasaules čempionāta mačā problēmas nebūs, pārliecināts ir Latvijas izlases spēlētājs Ingus Laiviņš.

Kā ziņots, Latvijas florbolistiem ceturtdien neizdevās realizēt sapni par spēlēšanu pasaules čempionāta pusfinālā, jo ceturtdaļfināla mačā tā ar 2:4 piekāpās Vācijai.

Līdz ar to Latvijai nāksies turpināt cīņu par piekto vietu turnīrā - pusfinālā par 5.-8.vietu latvieši jau piektdien plkst.20.30 turpat Cīrihē sacentīsies ar Slovākiju.



"Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli ar Čehiju nekas atšķirīgs mūsu izpildījumā nebija. Vienīgais sākām cīņu ļoti lēnām, cenšoties uzmanīgi spēlēt aizsardzībā," pēc mača atzina Laiviņš. "Tomēr tieši šī iemesla dēļ mēs zaudējām divus vārtus un tas izmainīja visu - Vācija sāka spēlēt lēnām, nospiežot mūsu tempu. Mēs zaudējām savu spēli un bija grūti atgūties."

Kā ziņots, Latvijas izlasei ļoti reālas cerības uz dalību pusfinālā radās otrdien, kad tā mačā par pirmo vietu apakšgrupā pieveica spēcīgo Čehiju un izvairījās no tikšanās ar pašreizējo pasaules čempionvienību Somiju ceturtdaļfinālā.

"Pēc šāda zaudējuma nākamajā mačā būs smagi spēlēt. Tomēr dzīvē tā gadās. Turpināsim cīnīties par tikšanu cik augstu vien varam," uzsvēra Laiviņš. "Fiziski jūtamies ļoti labi. Personiski es šodien jutos labāk nekā mačā pret Čehiju, jo mums bija viena brīvdiena. Fiziskās problēmas mačā ar Slovākiju mums noteikti nebūs, vairāk, iespējams, psiholoģiskās. Nedrīkstam domāt par pagātni."

Latvija ar Vāciju pasaules čempionātu ietvaros savā starpā tikās otro reizi vēsturē - 2002.gadā mačā par septīto vietu latvieši bija pārāki ar 5:2.

Latvijas izlase iepriekšējos trīs pasaules čempionātus noslēgusi piektajā pozīcijā. Savukārt Vācija pasaules čempionātos nekad līdz šim nebija tikusi augstāk par astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!