Latvijas vīriešu florbola izlasei uzvarēt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā liedza ātri zaudētie pirmie vārti, uzskata komandas treneris Gints Bikars.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla mačā Latvija neizmantoja lielisku iespēju pirmoreiz vēsturē sasniegt pasaules čempionāta pusfinālu un ar 2:4 piekāpās Vācijai.

"Mums neizdevās iemest pirmajiem, tad būtu varējuši spiest uz pretuzbrukumiem," pēc cīņas intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) teica Bikars. "'Mēs ielaidām vārtus un līdz ar to vajadzēja mesties uz priekšu, kas pavēra robus aizsardzībā."

Tāpat Bikars kā vienu no zaudējuma iemesliem nosauca maz izdarītos metienus. Šo kļūdu Latvija pa īstam centusies labot vien trešajā trešdaļā.

Savukārt, runājot par pirmā uzbrucēju trijnieka neizteiksmīgo sniegumu, Bikars atklāja, ka Atim Blindam ir muguras trauma un viņš spēlē uz "spricēm".

"Viņš ir maiņas motors un tas, ka viņš nevar spēlēt ar pilnu spēku, iespaido stilu un ātrumu," atzina Bikars. "Daudzās situācijās pirmajai maiņai vajadzētu nospēlēt daudz aktīvāk, bet tas neizdodas."

Latvijas izlase ar izcīnītiem trim panākumiem pret ASV, Japānu un spēcīgo Čehiju ierindojās pirmajā vietā C apakšgrupā. Kā C grupas spēcīgākajai komandai Latvijai ceturtdaļfinālā tika D apakšgrupas otrās vietas ieguvēja - Vācija.

Latvijas izlase izšķirošajā apakšgrupu turnīra mačā otrdien ar rezultātu 5:4 uzvarēja spēcīgo Čehijas valstsvienību. Lai arī Latvija jau iepriekš bija garantējusi sev vietu ceturtdaļfinālā, šis panākums ceturtdaļfinālā ļāva izvairīties no tikšanās ar pašreizējo pasaules čempionvienību Somiju.

Vācija pusfinālā tiksies ar Zviedrijas un Slovākijas ceturtdaļfināla cīņas spēcīgāko komandu, bet Latviju turnīru turpinās ar pusfināla maču par 5.-8.vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!