Foto: LETA
Pie panākuma šī gada pēdējā "Elvi Florbola līgas" vīru turnīra regulārā čempionāta mačā svētdien tika sacensību čempione Cēsu "Lekrings".

"Lekrings" svētdien savu skatītāju priekšā ar 10:1 (3:0, 1:1, 6:0) sagrāva "Bausku".

Uzvarētāju sastāvā ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Andris Rajeckis, kamēr divi vārti un divas rezultatīvas piespēles Emīlam Dzalbam. Savukārt Bauskas vienības labā vienīgos vārtus iemeta Gints Velmunskis.

Čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 42 punktiem 15 spēlēs ir "Lielvārde", kam ar 32 punktiem 16 mačos seko "Valmiera"/ViA, bet par punktu mazāk ir Cēsu "Lekrings" rēķinā. Tikmēr 28 punkti ir "Mogo-RTU"/"Rockets", bet 26 punktus tikmēr iekrājusi Kocēnu "Rubene", kamēr par vienu mazāk ir "Ulbroka"/"Masters" rēķinā.

Savukārt septītā ar 21 punktu ir "Rīga", bet no tās par trim punktiem atpaliek Liepājas "Kurši". 17 punkti ir "Talsi"/"Krauzers" rēķinā, kamēr pirmo desmitnieku ar 15 punktiem noslēdz "Bauska". Tikmēr 13 punkti ir Stalbes "Pārgaujas" kontā, bet pieci punkti ir sacensību pastarītei Ķekavas "Bulldogs".

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 2016.gada 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Tikmēr "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīra šī gada noslēdzošajā regulārā čempionāta mačā čempiones Kocēnu "Rubene" izbraukumā ar 8:2 (1:0, 2:1, 5:1) pieveica "Rīgas Lauvas".

Uzvarētājām ar diviem vārtiem izcēlās Madara Adamane, kamēr rīdzinieču sastāvā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Ievai Ločmelei.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 25 punktiem deviņos mačos atrodas "Ķekavas" komanda, kurai ar 19 punktiem astoņās spēlēs seko čempione Kocēnu "Rubene". Par diviem punktiem mazāk ir NND, bet 11 punktus ieguvušas "Rīgas Lauvas", kamēr pie deviņiem punktiem tikušas Ķekavas "Bulldogs" spēlētājas. Savukārt LiepU rēķinā ir trīs punkti.

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon ir par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pērnā bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojušās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Visas sieviešu komandas, kuras šo sezonu pabeigs bez diskvalifikācijas, arī 2016./2017.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!